Liefde en passie bij Fika te Lier

Ellen Foubert en haar team.

Fika is een nieuwe foodbar in het centrum van Lier. Het is zaakvoerster Ellen Foubert die er haar passie voor koffie, de liefde voor lekker eten en haar bewondering voor Scandinavië overbrengt op haar klanten.

Fika
In de Scandinavische cultuur en zeker in Zweden is ‘FIKA’ een moment waarbij collega’s, vrienden of familie samenkomen om on-gestresseerd bij te kletsen, genietend van een kopje koffie en iets lekker. Dat belevingsmoment wil Foubert ook overbrengen in haar zaak. Wie beperkt is in tijd en liever snel iets wil afhalen, is er een groot aanbod aan broodjes, salades, soep, gebak en drankjes. Voor de vroege vogels is er ook een ontbijt voor onderweg. Steeds draag je als klant het FIKA gevoel mee naar huis, bureel of bij vrienden. Om alle klanten snel en vooral goed te kunnen bedienen werden twee kaarten samengesteld, een afhaalkaart en een ‘eat in’ menu. Vooral voor de ‘eat out’ wordt sterk ingezet op on-line bestellen en betalen dit voor een vlotte afhandeling. Gezien het aanbod is dat misschien wel het handigst.

Out
Dat Ellen Foubert in een ver verleden in een broodjeszaak aan de slag was is overduidelijk. Maar met het aanbod in Fika waat ze samen met haar team toch een overduidelijk verschil te maken met de gewone broodjeszaak. Vraag bij Fika niet naar een broodje kip want dan zou je wel eens lijst met 12 varianten kunnen voorgeschoteld krijgen. Verder 14 verschillende broodjes met kaas, 16 met vlees, 6 visbroodjes en 6 veggie varianten. Daarbij moet dan nog gezwegen worden over de warme meeneem snacks, slaatjes, soep en het zoet.

In
Wie ietwat meer tijd heeft en in het prachtig kader van de Fika aan de Kannunik Davidlaan wil genieten neemt best even tijd. Het aanbod is zo origineel en smakelijk dat een keuze maken meteen een uitnodiging is voor een volgend bezoek om iets anders van de kaart te proeven. Het begint al bij het ontbijt dat in combinatie met de broodjes en koeken zelf kan samengesteld worden met Skyr yoghurt met huisgemaakte courgettejam, Griekse yoghurt met huisgemaakte granola en vers fruit of een açai smoothie bowl. Es is het Fika ontbijt met met uitgebreid beleg of een luxe Fika ontbijt waar een glaasje cava bij past. Voor de lunch honger zijn er de open toasts & specials zoals toast benedict of geitenkaas, Quesadilla met pulled pork of een vegetarische burger. Slaatjes zijn met onder meer geitenkaas, tonijn, gekruide kip of gerookte zalm. Ook aan tafel worden er broodje geserveerd. Witte of meergranen broodjes met pastrami of brie, met gebakken spekjes of huisgemaakte tonijnsla. Wie nog iets zoets zou willen kan zijn keuze maken aan de patisserietoog.

Lokaal
Voor heel wat drankjes, thee en koffie maar ook voor de gerechten wordt bewust gekozen voor lokale producten.
De sapjes van Jusré worden met liefde en passie in Beernem geperst. De productie gebeurt aan de hand van coldpressing en high pressure processing wat een instant boost aan vitamines, mineralen en antioxidanten oplevert. De KOMBUCHA drankjes zijn van YUGEN KOMBUCHA uit Gent. Kombucha
zit boordevol probiotics, enzymen, antioxidanten en vitamines en bevat bovendien ook weinig suikers en cafeïne. De healty drankjes van TAO komen dan weer uit Ternat. Voor de frisdranken werd gekozen voor 100% natuurlijke en Belgische dorstlessers van Ritchie.
De koffiebonen worden gebrand in de kleine koffiebranderij KAFFEFABRIK te Mechelen. Er wordt een speciale, exclusieve FIKA blend aangeleverd die nergens anders te vinden is. Voor de rhee wordt samengewerkt met het Mechelse MIST Teas. Maar er is ook de verse gember en muntthee. De Chai Latte wordt gemaakt met de funky collection van CHALO uit Melsele.

Foto by Firka

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*