Leroy Breweries naar China

Met een televisiereportage kunnen 1,3 miljard Chinezen kennis maken met de bieren van de familiebrouwerij Leroy. De West-Vlaamse brouwerij kan voor het eerst zijn producten uitvoeren naar China en dat was de aanleiding voor een reportage op de staatszender Shanghai Media Group.

Traditie
Leroy Breweries staat al meer dan 4 eeuwen voor traditie, vakmanschap en passie, weerspiegeld in een assortiment kwalitatief hoogstaande bieren. Zelfs de Franse Revolutie en de Eerste Wereldoorlog konden de brouwerijen niet klein krijgen en ondertussen leiden de tiende en elfde brouwersgeneratie van de familie Leroy alles in goede banen. Uit de brouwketels van ’t Sas in Boezinge en Van Eecke in Watou komen ondermeer de gekende bieren ‘Poperings Hommelbier’, ‘SAS premium Pils’ en ‘Kapittel Watou’.

Compensatie
Eind vorig jaar tekende de brouwerij, na lang zoeken en proberen, een contract met de Sigma Group, een van de grootste invoerders van bier in China. De opstart was voorzien in maart, maar door corona kon de eerste container recent met de trein naar het Verre Oosten vertrekken. Met de nieuwe markt hoopt de brouwerij 10 procent van 5 miljoen liter bier naar daar te exporteren. Daarmee zou een deel van het verlies in Europa kunnen gecompenseerd worden. Door de sluiting in de horeca heroriënteerden de mensen van Leroy al hun afzet naar retail en groothandel. In Frankrijk en België, die samen 70% uitmaken van de afzetmarkt slonk het biervolume tot 28 procent.

Expo
Het contract met de Sigma Group omvat de verdeling van Poperings Hommelbier, Hommel Dry Hopped, Hommel Fresh Harvest, Cuvée Watou Rouge en Watou Witbier in drie provincies met zwaartepunt in de provincie Sichuan. Van 5 tot 10 november wordt de China International Import Expo georganiseerd, waar de importeur de bieren zal promoten. De reportage wordt getoond op de expo en op de Chinese nationale tv en sociale media. Theoretisch krijgen dus 1,3 miljard Chinezen deze reportage te zien.
Foto: Leroy Breweries

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*