Lekker Van Bij Ons ook voor de horeca

Lekker Van Bij Ons is al een tijdlang een begrip bij verscheidene media en in het straatbeeld. VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing wil zo plaatselijke producten en hun producenten promoten. Tot voor kort richtte de actie zich naar het groot publiek met een onder andere een website met recepten, productinformatie, kalenders enz… . Vanaf heden is er ook een B2B platform naar de horeca toe.

Website
Voor de horecaprofessional en het onderwijs met opleidingen rond voeding is er nu een platform om te inspireren met al het lekkers dat Vlaanderen te bieden heeft. Op Lekker van bij ons-Horeca.be is een waaier aan inspiratie en informatie over lokale producten terug te vinden. Aan bod komen de meest recente promotiecampagnes voor lokale producten en hoe je gratis mee profiteert van de publiciteit. Er is een online toolbox voor jouw zaak met heel wat gratis promomateriaal. De verhalen van collega’s, de toelichting bij de vis van het seizoen of de groente van de maand zijn regelmatig een verwijzing naar de kookinspiratie die op de site terug te vinden is. Exclusief voor het horeca-onderwijs zijn er veel educatieve tips en is er een ruim aanbod didactisch materiaal waarmee het thema ‘ Lekker Van Bij Ons’ makkelijk aan de lessen kan toegevoegd worden.

Horeca
Op de website lazen we een interview met Maarten Van Assche van restaurant Magma te Mechelen over biologisch en duurzaam koken met lokale producten. Bij visrestaurant Tijdok te Zeebrugge weten ze dan weer alles over prijs-kwaliteits take-away boxen met gerechten klaargemaakt met dagverse vis. Maxim Van Opstal van De Schranshoeve te Vorselaar praat voluit over typische Vlaamse gerechten met stuk voor stuk producten uit de streek.
Verder worden tips gegeven om deel te nemen aan acties zoals ‘Week van het Stoofvlees’ of ‘ Mei maand van de lokale voeding’. Er is een vooruitblik naar de Week van de Steak-Friet en de mogelijkheden om ambassadeur te worden van Lekker Van Bij Ons worden uitgelegd. Drie vissen van het seizoen worden belicht met originele receptuur net zoals verschillende groenten.
Wie nog zin heeft om verder te lezen kan in de nieuwsrubriek duiken. Het aanbod is zo informatief en groot dat een lees indigestie wel mogelijk is maar dan een leerrijke en smakelijke.

Onderwijs
De eerste basiskennis van heel veel horecavakmensen wordt vaak opgedaan in het onderwijs. Daarom is het ook belangrijk dat de kennis van de lokale producten en hoe ermee om te gaan aangeleerd wordt. Onderwijsinstellingen en hun leerkrachten vinden alvast bij de VLAM website voor horeca heel wat inspiratie. Voor hen zijn er productfiches en een bruikbare tool over duurzaam ondernemen. Verder worden verschillende technieken getoond om met producten van bij ons aan de slag te gaan. Verder is er heel veel audiovisueel materiaal en lesmateriaal te beschikking.

Op de website: ‘Lekker van bij ons-Horeca.be’ ontdek je alle interessante informatie over en inspiratie voor lokale producten voor jouw zaak of lessen. Je kan er zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Foto:©vlam

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*