Lege glazen en uitdovende kaarsjes in Gentse Overpoort

In deze voor alle horecazaken moeilijke tijden, zijn de horeca-uitbaters van de Gentse Overpoortstraat gezamenlijk op straat gekomen om aandacht te vragen voor hun moeilijke situatie. Waar normaal joelende studenten het decor vormen stonden de horeca uitbaters met een Filou glas als kaarsenhouder voor hun deur tijdens een ingetogen moment.

Water aan de lippen
Uit een rondvraag die bij de 35 horecaondernemers uit de Overpoort werd afgenomen, blijkt dat 65 procent in finan­ciële problemen zit. Bij bijna 9 procent staat het water echt aan de lippen. De ondernemers zijn dan ook somber over hun toekomst. Een kwart van de ondervraagden geeft aan dat ze de huidige situatie nog maximaal drie maanden kunnen volhouden. Voor 17 procent is dat nog slechts één maand.

Perspectief
Net zoals de rest van de horeca wordt gesmeekt om perspectief. Even was er een korte tussenoplossing met toegestane terrassen maar ook dat plan kon niet verder uitgevoerd worden. Zonder toekomstbeeld lijkt het erop dat dit schooljaar zou kunnen eindigen met een halflege Overpoort wist Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen, tijdens de actie te vertellen. Tim Joiris, voorzitter Horecacel UNIZO Oost-Vlaanderen: “Stad Gent voorziet ondersteuning voor ondernemers inzake corona, o.a. de subsidie ‘doorzetterscontract’ om investeringen in hun zaak te bekostigen. Uit de enquête blijkt wel dat nog te weinig ondernemers hiervan op de hoogte zijn. We vragen dan ook aan de Stad om het bestaan van deze subsidies nogmaals te communiceren naar alle ondernemers. Hiervoor reiken we graag de hand uit en willen we de stad ten volle bijstaan. De uitbaters kunnen alle ondersteuning gebruiken, want dit lijkt een uitzichtloze situatie.”

Stilte
Wanneer de stilte zal doorbroken worden in de Gentse uitgaansbuurt is nog niet te voorspellen. Maar te zien aan de opgebrande kaarsjes in het leeg Filouglas zal het niet te lang meer mogen duren.

Foto: Unizo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*