Lecker by Elckerlijc

Het team van restaurant Elckerlijc en Peter De Clercq uit Maldegem vormen samen voor het walala van de culinaire pyromaan. Tv programma’s op regionale, nationale en zelfs internationale radio – en televisiezenders, gewezen wereldkampioen barbecue, auteur van talrijke BBQ kookboeken, createur van talrijke BBQ accessoires, Peter De Clercq hoeft geen voorstelling meer. Samen met zijn ondernemende dochter Axelle heeft de BBQ virtuoos binnenkort een nieuwe uitdaging. Aan de rand van het Drongengoed in Kleit, Kraailokerweg 15b, naast het bestaande restaurant wagen ze zich vanaf begin januari aan een delicatessenwinkel.
Delicatessenwinkel
Het succes van het restaurant wordt zo doorgetrokken naar de winkel ‘Lecker by Elckerlijc’ . Streekproducten, groenten en fruit van lokale boeren uit Maldegem en omgeving, of uit de moestuin van de chef, maar evengoed bijvoorbeeld de kaas van de bekende Van Tricht, die zelf gerijpt wordt in geroosterd sinaasappelhout. Bieren, honing of geitenkaas maar evengoed ambachtelijke charcuterie, huisgemaakte worst, kruidenmengelingen, bereide maaltijden, gerijpt vlees of seizoensgroenten zoals pompoen en courgetten over de pralines bij de koffie liggen in de rekken. Al de producten waarmee in het restaurant gewerkt wordt zullen ook in de delicatessenwinkel te verkrijgen zijn. Daarmee willen de Declercq’s de rijke cultuur van Belgische en streekgebonden eten en drinken verder uitdragen. Wie in het restaurant iets proeft kan het kopen in de winkel om thuis verder te genieten, te delen met vrienden of als geschenk, daarmee kan een goede wisselwerking opgebouwd worden met de leveranciers en de klanten die daarom niet noodzakelijk restaurantbezoekers hoeven te zijn.
Pralines
Naast heel wat andere exclusieve producten komen ook de bijzondere huispralines in de rekken. De gewezen wereldkampioen barbecue ontwikkelde samen met Brugse meester-chocolatier Oliver Van Nueten vijf unieke pralines met een grill- en rooksmaak. Die smaakbommen zullen exclusief en in een geschenkverpakking te koop aangeboden worden in de winkel. Het gaat om vijf verschillende smaken: gerookte olijfolie, gegrilde sinaasappel, cascara, boomstammetjes met spekjes en amandel, en eentje met de unieke Elckerlijc gin. Dat alles in een interieur dat zo lijkt wegelopen te zijn uit het nabijgelegen bos.