Le Pristine:Food &Fashion

Een week voor de officiële opening liet Sergio Herman ons binnenkijken in zijn nieuw restaurant Le Pristine te Antwerpen. Theoretisch maar ook praktisch is het nieuwe restaurant een samengaan met de naast gelegen fashion zaak Verso van de familie Dheedene. Bijna naadloos, met uitzondering van een trede, lopen beide zaken in elkaar over.

Feest
In het modecentrum van Antwerpen openden op 14 juli Le Pristine en Le Pristine Café. Een à la carte restaurant en walk-in bar. Le Pristine wil een totaalbeleving zijn waar oog voor detail en kwaliteit de rode draad zijn. Maar tegelijkertijd moet het voor de klanten een feest zijn. Aan het interieur zal het alvast niet liggen. Daarvoor werd het internationaal gerenommeerde Space Copenhagen in samenwerking met Antwerps architectenbureau Verhamme + De Vel aangetrokken. Daarnaast hangt in Le Pristine een uitzonderlijk brede collectie aan kunst van bevriende artiesten waar al vaker mee werd samengewerkt door de Sergio Herman Hospitality Group. Verder unieke ontwerpen van de bar, de keuken, gesmolten spiegelbollen en teveel om tijdens één bezoek te observeren. Dat feesten kan dus in twee aansluitende ruimtes. In Le Pristine Café, vooraan in het pand, kan men overdag terecht voor een snelle lunch en gerechten uit de houtoven in combinatie met smaakvolle cocktails en wijnen per glas. Vanaf 16 uur start het aperitiefmoment en wordt er barfood & antipasti geserveerd. Het restaurant beschikt over een overdekte patio en een ruim buitenterras die beide afgesloten zijn van de drukte van de stad.

Keuken
In de open keuken brengt Sergio met zijn chefs een eerbetoon aan Italië met knipogen naar zijn eigen Zeeuwse oorsprong. Na de inloopperiode (zomer) zal Sergio zelf niet veel achter het fornuis staan, maar hij heeft voldoende talent in eigen huis die allemaal zijn signatuur dragen. Chris Blom (Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en Thomas D’Hooghe (Clandestino, Hemelrijk, Pure C) zullen de open keuken bemannen. De restaurantmanager wordt Willem Van den Broeck (in 2010 benoemd tot beste sommelier van België), maître is Carl Verrelst (Luzine, Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en assistent-maître Willem Broos (The Jane, dEssensi). De keuken van het fine casual Le Pristine restaurant brengt een unieke mix van traditie en innovatie met een uitgebreide en gebalanceerde wijnkaart die daar perfect bij aansluit. Sergio’s Zeeuwse herkomst vindt men terug in de vis, schaal- en schelpdieren op de menukaart. De cocktails komen van Pau Morel waar Sergio al tien jaar mee samenwerkt. Herman levert ideeën en inspiratie aan, Morel werkt deze uit en brengt ze op smaak. Bij Le Pristine zullen cocktails als Sergio’s Truffle Negroni en Le Pristine Spritz op het menu staan. De cocktails kunnen zowel aan de bar in Le Pristine café als aan tafel in Le Pristine besteld worden.

Verso
Met Verso Antwerp als partner werd de Italiaanse klasse in Le Pristine op alle vlakken doorgetrokken. De combinatie van food, fashion, design, art en music maken van Le Pristine een hedendaags concept in Antwerpen, naar analogie van andere grote Europese steden. Sergio kent de familie Dheedene al vele jaren en als shopper was hij ook bekend met de kwaliteit en het oog voor detail van het hele Verso team. Nadat hij het naastgelegen pand had bezocht zag hij onmiddellijk de opportuniteit om hier een zaak neer te zetten. “Verso’s en mijn ambitie hebben elkaar gevonden en dat voel je van zodra je binnenstapt bij Le Pristine” beaamden beide zaakvoerders. Verso staat internationaal bekend om zijn high-end fashion collecties en is een van de grootste namen in de Belgische fashion industrie. De Italiaanse klasse en flair die Herman in de keuken van Le Pristine opzoekt is al vanaf dag één een belangrijke pijler van Verso. De doorgang die voorzien werd tussen Le Pristine en Verso zet de sterke samenwerking nog eens extra in de kijker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*