Lafosse gaat van de grond

Het project Dinner In The Sky heeft zich ook aangepast aan de huidige en misschien toekomstige corona maatregelen. In de lucht hangt nu een grotere, meer open centrale keuken zodat de chefs kan in direct contact staan ​​met alle gasten. Een keuken van Lafosse uit Gullegem.

Dinner in the Sky is een Belgisch concept dat inmiddels de hele wereld veroverd heeft. Het idee waarbij gasten genieten van een exclusieve maaltijd die bereid wordt door sterrenchefs terwijl de tafel aan een hoge kraan hangt, is intussen wel bekend. Recent werd een nieuwe versie ontwikkeld waarbij de langgerekte tafels vervangen werden door acht tafels voor vier personen rondom de open keuken. Een keuken die ontworpen en geplaatst werd door keukenbouwer Lafosse. Zo genieten 32 gasten van extra intimiteit, en worden in corona tijd de vereiste bubbels gerespecteerd.

Ongewone keuken
Het is niet de eerste ongewone keuken die van de tekentafels rolt bij Lafosse. Er werden al keukens geïnstalleerd op treinen, vlotten, tot en met in een lift toe, maar een operationele keuken op hoogte aan een kraan gemonteerd was toch weer compleet iets anders. Toen Dinner in the Sky met het idee kwam aandraven, zagen ze dat in Gullegem meteen als een uitdaging. De reputatie van Lafosse maar ook de aanbeveling door verschillende chefs gaf de uiteindelijke doorslag om voor Lafosse te kiezen. Op korte termijn werd de studie omgezet in een gerealiseerde keuken.

Sterrenkoks
De nieuwe versie van Dinner In The Sky is de komende maanden alvast te ervaren in Brussel, de site van Alden Biesen en Amsterdam, waarna het concept ook verder internationaal zal uitgerold worden. Onder meer Yves Mattagne, Bart De Pooter, Viki Geunes, David Martin en Alain Bianchin zullen samen met nog een reeks andere koks de keuken bemannen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*