La Trappe Tripel beste bier van Nederland

Het Beste Bier van Nederland is de La Trappe Tripel van Brouwerij De Koningshoeven. Dat kreeg de trappistenbrouwer donderdag 16 mei te horen in de Grote Kerk in Den Haag. Daar vond traditiegetrouw het openingsfestival plaats van de Week van het Nederlandse Bier. De aftrap voor een week die door heel Nederland, in het teken staat van bier.

Beste Tripel


De La Trappe Tripel was tijdens de vijfde Dutch Beer Challenge al uitgeroepen tot beste bier in de categorie Tripel. Maar alle 21 categoriewinnaars dingen traditiegetrouw mee naar de prijs Beste Bier. Degene die door de jury van de Dutch Beer Challenge het hoogst beoordeeld werd, ontvangt deze prijs. La Trappe is ook in de Belgische horeca een graag gedronken trappistenbier.

Dutch Beer Challenge


En dat mag een prestatie genoemd worden. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2019 stuurden 70 Nederlandse brouwerijen 441 bieren in. Deze zijn woensdag 20 maart blind geproefd en beoordeeld door tientallen bierspecialisten. Maar van al deze bieren is de La Trappe Tripel dus het beste. Daarmee volgt het de Nightporter van de Bronckhorster Brewing Company op.