La Rigue by Peter Goossens

Logo Mockup Collection by Asylab

Half juli wil Peter Goossens definitief landen in Knokke. In Hotel La Réserve opent hij dan La Rigue. Met een restaurantnaam die met dezelfde initialen meegolft als die van het luxehotel. Klinkt poëtisch maar vergis je niet, achter de naam gaat het Franse begrip ‘rigueur’ schuil: uiterste nauwkeurigheid, een kenmerk eigen aan zijn internationaal gerenommeerde keukenstijl.

In restaurant La Rigue brengt Peter Goossens en zijn team straks een keuken die hem zeer nauw aan het hart ligt. Klassiekers uit de Belgisch en Franse restaurantkeuken zullen op basis van lokale ingrediënten met focus op product en smaak een perfecte uitvoering krijgen. Die aanpak zit als mission statement verpakt in de restaurantnaam. Met dezelfde “rigueur” of zin voor zorgvuldigheid en detail die zijn alom gelauwerde keukensignatuur al meer dan dertig jaar karakteriseert, zal La Rigue zijn gasten ontvangen. “In La Rigue blijf ik gaan voor finesse en perfectie, want dat zit nu eenmaal in mijn genen,” aldus Peter Goossens. “Mijn leveranciers, waar ik al jaren mee werk, zijn gebriefd en zijn mee in mijn nieuw verhaal rond product en smaak. Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor mijn gasten, en voor mijn gerechten. Denk daarbij aan toegankelijke klassiekers waarvan ik zelf trouwens zot ben. Zoals steak tartaar, vol-au-vent, salades met vers gepelde Noordzeegarnalen en garnaalkroketten, langoustines, gegrilde tarbot, hoevekip aan het spit, paling in ’t groen en telkens in een topversie geserveerd.” De keuken van La Rigue biedt met grilgerechten en bereidingen aan het spit dus een zeer breed gevarieerde kaart. En dit zowel voor hotelgasten als restaurantbezoekers van buitenaf.

© Heikki Verdurme

Nieuwe ideeën

Klassieke gerechten in een verfijnde vorm, met passende herkenbare details op tafel brengen, is de missie. Wie verwacht had dat Peter Goossens na het overlaten van Hof van Cleve eind dit jaar het nadien rustiger zou aanpakken, heeft het mis. “Het aansturen van dit project is helemaal mijn ding. Leuk dat La Rigue me nieuwe ideeën heeft gegeven. Ik merk dat zowel in het Hof van Cleve als bij het team in Knokke dat we aan het vormen zijn.” De interesse is groot voor dit type keuken dat met een aparte vibe volledig in de tijdsgeest zal zitten. En waar professionals op dit niveau zowel in de keuken als in de bediening veel voldoening zullen vinden en nieuwe kennis kunnen opdoen. “Mensen, jong en ouder solliciteren spontaan wat voor een extra goed gevoel zorgt. Met veel of minder ervaring, de juiste spirit hebben is uiteindelijk het belangrijkst.”

Restaurantnaam met driedubbele bodem

De gerechten worden geserveerd in een meer dan elegante en eigentijdse restaurantsetting met aparte eetbar in een vlotte, gemoedelijke sfeer met zicht op het Zegemeer en uniek zuid gelegen terras. Daar hoort als vanzelf een Franse naam bij. “Eén van de bijzondere stappen in de creatie van een restaurant is het vinden van een onderscheidende naam. We waren er eigenlijk vrij snel uit. Met La Réserve als aanzet en een woordspeling rond het begrip ‘rigueur’, een Frans begrip dat naar het schijnt mijn keukenaanpak typeert,” vertelt hij fijntjes, “kwamen we al snel uit op La Rigue.” Een rigue staat overigens ook voor een platbodem die op de Boven-Rhône vaart en riguus betekent in het Latijn vrij vertaald ‘omgeven door water’. Nautische verwijzingen die goed passen bij deze toplocatie aan zee.

2 Comments

  1. locatie :prachtig
    eten : lekker maar stemt niet overeen wat de foto’s toonden in de media
    personeel : is een ramp. nog nooit zoveel onervaren mensen aan het werk gezien
    begrijp waarom hij noodgedwongen 2 dagen per week dient te sluiten
    conclusie : voorlopig geen 2 de bezoek geplant

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*