La Place sluit kwart filialen

foto:La Place/Printerest

De Nederlandse restaurantketen La Place sluit mede door de coronacrisis bijna een kwart van zijn honderd filialen. La Place staat zowat in het midden tussen een zelfbedieningsrestaurant en de betere broodjeszaak. Neem daarbij een mengeling van grill- pasta- en pizza restaurant en het plaatje is zo rond als loopcirkel in de meeste vestigingen.

Corona verlies
Bij ons is La Place vooral bekend van de filialen langs Nederlandse snelwegen en in het bijzonder aan verschillende grens overgangen. Ook in winkelcentra zijn er verschillende La Place eenheden. Begin juni toen veel horecazaken in Nederland terug openden was al duidelijk dat de restaurantketen in woelig wateren zat. Maar nu zijn de golven uitgegroeid tot een storm. De 1,5 meter regel langs buffetten en zelf samen te stellen maaltijden zorgde voor heel wat soms onoplosbare problemen. Het gesloten houden van een groot deel van de vestigingen kostte 6 tot 7 miljoen euro aan La Place en meteen ook aan de Jumbo Groep Holding. Jumbo nam La Place in 2016 over uit de failliete boedel van warenhuis V&D.

Geen einde
In totaal sluiten 23 vestigingen van de keten. Het gaat om enkele snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden, onder meer in Rotterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Holten, Nieuwegein, Leiderdorp en Zevenaar. Maar ook voor de vestigingen in Middelburg en Hulst ziet Jumbo geen toekomst meer. Voor de vestiging in Hulst, die al dertien jaar gevestigd was in woonwinkel Morres Wonen, wordt een nieuwe exploitant gezocht, of neemt de woonwinkel de pollepel in eigen handen. Door de sluitingen komen 480 banen op de tocht te staan. Volgens het moederbedrijf Jumbo zouden gedwongen ontslagen niet nodig zijn. Heel wat personeel zou kunnen verplaatst worden of in de supermarkten aan de slag kunnen. Nu al is 85 procent van het personeel van La Place aan het werk in Jumbo-supermarkten, waar het sinds de uitbraak van het virus juist enorm stormloopt. Misschien omdat mondmaskers er niet verplicht zijn. Meteen laat Jumbo ook nadrukkelijk weten dat deze ingrepen niet het einde van La Place betekenen.

College
De groep Jumbo heeft (had) ook een food college in Veghel. In het opleidingscentrum van Jumbo/La Place worden medewerkers opgeleid om aan de slag te gaan bij La Place restaurant, een Jumbo Foodmarkt, Jumbo City of Jumbo supermarkt. Wat er met het college zal gebeuren is op heden nog niet geweten.
Foto:La Place/Pinterest

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*