La Pipe van brasserie naar restaurant

De coronacrisis heeft bij veel horeca-mensen tot paniek geleid terwijl het voor anderen een reden was om hun zaak een nieuw elan te geven. Chef Olivier Van Camp gebruikte de gedwongen sluiting van zijn café-brasserie om de zaak in Stabroek om te vormen tot Restaurant.


Vijf jaar geleden nam de chef La Pipe over. Een goed draaiende horecazaak aan het Hoogend te Stabroek waar zowel de pinten vlot over de toog gingen als de eenvoudige gerechten gesmaakt werden aan tafel. De voormalige keukenploeg bleef aan boord terwijl Van Camp zich in zijn sas voelde in de zaal. Toen het personeel om verschillende redenen afhaakte besloot Van Camp zelf in de potten te gaan roeren. Dat was alvast goedkoper dan een nieuwe chef te vinden. Maar toen moest alle horeca onherroepelijk dicht. Even nog was er een lichtpuntje vorige zomer tijdens de versoepelingen. Maar het was duidelijk dat het cafégedeelte minder volk trok. De café sfeer was eruit. Anderhalve meter tussen de tafels, niet meer aan de toog hangen, enz…. . Een tweede lockdown was het moment om La Pipe om te vormen tot een volwaardig restaurant. Een idee dat al langer door het hoofd spookte van Olivier Van Camp.

Restaurant
Om de zaak om te bouwen naar Restaurant verdwenen de barkrukken en de hoge tafels en kreeg de rest van het interieur een grondige update. Ook het overdekte terras is bijna niet meer te herkennen.
Stijlvol gedekte tafels nodigen er nu de liefhebbers van de Frans-Belgische keuken uit. Gastvrouw Nathalie staat klaar om de gasten te ontvangen terwijl sommelier Timothy Claus de juiste wijn zal aanbevelen bij de gerechten op de nieuwe menukaart. Daarvoor kan de sommelier kiezen uit meer dan 80 wijnen die door de chef geselecteerd werden.

Kaart
Dat Olivier Van Camp afstudeerde aan de hotelschool van Koksijde is te merken aan de kaart waarbij hij traditionele gerechten naar zijn hand weet te zetten. Zonder er minderwaardig over te doen zijn de vol-au-vent, spaghetti of stoofvlees van de kaart geschrapt. Met zijn kennis en ervaring mikt Van Camp nu heel terecht een trapje hoger. Op de kaart staan ondermeer; Gebraiseerde varkenswangen gegaard in blauwe Chimay met jonge wortel en crème van knolselder of , Grietsuprème met groene en witte asperges, witte wijnsaus met geconfijte limoen. Echte liefhebbers van het culinair gebeuren kunnen kiezen uit een menu. Het driegangenmenu verandert om de zes a acht weken terwijl er ook het viergangenmenu ‘Fantasie van de chef’’ is. Om met dit alles zijn klanten in vervoering te brengen beschikt de chef over een nagelnieuwe keuken die de upgrade van de zaak helemaal compleet maakt.

Foto: La pipe, Van Camp.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*