La Distillerie beste groentenrestaurant

We’re Smart® Green Guide maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. In de groene restaurantgids zijn er geen sterren of vorkjes maar wél radijsjes als erkenning. In de volledige lijst staan heel wat Belgische restaurants maar ook bij de Awards ontbraken de Belgen niet.

Beoordelingen
We’re Smart® is het geesteskind van Frank Fol, de beroemde Groentekok®. Elk jaar erkent We’re Smart® de beste groenterestaurants en chef-koks ter wereld met de We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® Future Awards. Zo wil We’re Smart® zijn steentje bij voor een gezonde, duurzame en ecologische wereld.
Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Daarnaast bekroont de jury ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten. La Distillerie (Château Bourglinster – Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot het Beste Groentenrestaurant ter Wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken.

Belgisch
Met de keuze van René Mathieu is de trend al gezet want tenslotte is het een Belgische chef met een restaurant in Luxemburg. In de top tien van de restaurants staan nog vier Belgische restaurants:
Vrijmoed (Gent ) met chef Michaël Vrijmoed op de tweed plaats, Graanmarkt 13 (Antwerpen) met chef Seppe Nobels op een zevende plaats, Humus & Hortense (Brussel) met chef Nicolas Decloedt op een achtste plaats en Arabelle (Marcin) van chef Arabelle Meirlan op een negende plaats. Dat voor wat de Belgische top tien betreft uit de lijst van honderd. Als restaurant voor een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties kwam Bon Bon als beste Belgische restaurant uit de bus.

Belgische Awards
Andere Belgen op het podium van de on-line uitreiking waren voornamelijk te vinden bij de uitreiking van de Future Awards. Nick Bril was er met zijn tomatensap Mary V als product van het jaar en Pretexte met hun vegetarische kaas en 100% plantaardige, lactose-en glutenvrije producten. De Speciale Future Award ging naar Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps) als voor zijn pionierswerk rond fermentatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*