Kruiden en eetbare bloemen in het boek Herbas

Herbas was de naam waaronder David Van Steenkiste jarenlang kruiden en eetbare bloemen kweekte en verkocht vanuit de tuin van Hertog Jan. Die ervaring met grote chef koks als klanten en het verwerken van kruiden in vaak gastronomische gerechten heeft Van Steenkiste nu gebundeld in een boek.

Herborist
Na zijn opleiding aan de hotelschool werd Van Steenkiste Herborist. Aanvankelijk kon hij aan de slag bij restaurant Pure C van Sergio Herman. Vier jaar terug betrok hij met zijn Herbas de tuin van Hertog Jan om er zijn bedrijf uit te bouwen. Met zijn kwekerij en bedrijf Herbas in de tuin van levert hij verse kruiden, eetbare bloemen en in het wild geplukte kruiden aan de horeca.
Een bedrijf dat hij ondertussen overgelaten heeft aan Maarten Baes. Maar zijn kennis en vooral ervaringen wil de kok/herborist delen in dit boek.

Pralines
Met zijn boek hoopt de auteur koks maar ook andere mensen bewust te maken van hoeveel moois er in de natuur te vinden is. Hoewel de meeste kruiden die in het boek aan bod komen uit de eigen ‘Herbas’ tuin komen komen ook de wilde kruiden aan bod. Die kruiden die je in een berm of gracht vindt. In Herbas verwerkt David de kruiden op zijn originele manier in hartige en zoete gerechten, en zelfs pralines krijgen van hem een vleugje kruiden mee.

Afsluiter
Het boek inspireerd niet alleen het is ook een verhaal. Chefs Hendrik Dierendonck, Sofie Dumont, Nick Coppens, Ran Van Ongevalle, Bert Castermans, Ruige Vermeire en Gaël Byl leverden met plezier een gastrecept. Met passende schilderijen van Arne Quinze.
Voor Van Steenkiste is dit boek zijn afsluiter van Herbas dat verder kruiden en bloemen zal blijven leveren aan de horeca. Wat de toekomst brengt voor de auteur wil hij zelf eerstdaags bekend maken.

Herbas uitgegeven bij Lannoo. EAN 9789401468879

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*