Krishan Maudgal gaat Belgische Brouwers leiden

Krishan Maudgal leidt vanaf 1 februari de Belgian Brewers Federation, in opvolging van Nathalie Poissonier die tot heden directeur was van de beroepsvereniging. Met zo’n 20 jaar ervaring in de brouwerijsector, onder meer bij Affligem en Alken-Maes, en als verantwoordelijke voor het Beer Experience-project in de Brusselse Beurs zal Krishan zijn vaardigheden ten dienste stellen van de brouwers.

“De brouwerijsector loopt als een rode draad doorheen mijn carrière, of het nu op Belgisch of internationaal niveau is. Bier is voor mij méér dan een beroep, het is een passie. Het is dan ook met veel enthousiasme dat ik deze nieuwe uitdaging aan het hoofd van Belgische Brouwers aanga, al ben ik me ook bewust van de vele uitdagingen die me te wachten staan. Mijn prioriteit voor de komende dagen en weken is om de banden met onze leden, onze stakeholders zoals de Horeca-federaties en beleidsmakers aan te halen. Brouwers en cafés zijn de pijlers van ons erfgoed en van de Belgische biercultuur die zelfs door Unesco wordt erkend. Zij hebben te lijden onder de huidige crisis en hebben meer dan ooit nood aan perspectief,” verklaart Krishan Maudgal.

Jean-Louis Van de Perre, voorzitter van de Belgische Brouwers: “De Belgische brouwers worden hard getroffen door de coronapandemie. We zijn er ons van bewust dat de toekomst van onze sector nieuwe vaardigheden en samenwerking tussen alle betrokken actoren zal vergen. Met twintig jaar ervaring in de sector kent Krishan de brouwerijsector in al haar diversiteit en heeft hij nauwe contacten met de Horeca. Hij heeft alle kwaliteiten en de nodige ervaring om onze uitdagingen aan te gaan en onze belangen in het politieke en publieke debat zo goed mogelijk te behartigen. We zijn vastbesloten om hem hierin te steunen. In naam van de brouwerijsector wens ik hem dan ook veel succes met deze nieuwe missie.”

(tekst & foto: Geert Van Lierde)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*