Kookwedstrijd ‘Beste Terrine van België’ door Culibel

Voor het eerst organiseert de culinaire vereniging Culibel de kookwedstrijd “Beste Terrine van België”. Bedoeling is een nieuwe jaarlijkse wedstrijd te creëren waarbij Belgische topproducten aangewend worden ter promotie.


Al bijna 40 jaar en met steeds stijgend succes weet Culibel gastronomen en levensgenieters te verenigen via de Belgische gastronomie in al zijn facetten. Naast het delen van kennis en ervaring willen alle Culibel leden & ambassadeurs iedereen die de gastronomie een warm hart toedraagt, laten meegenieten van “de kunst van het tafelen”, gastvrijheid & streekproducten. Momenteel telt Culibel meer dan 100 leden in Vlaanderen & ambassadeurs in Wallonië & Nederland. Culibel leden komen regelmatig samen tijdens bedrijfsbezoeken, seminaries of informele ontmoetingen. Via een compacte gids willen de leden iedereen die de gastronomie en het cullinair gebeuren een smakelijk hart toedraagt laten kennis maken met hun talenten. Via het Culibelfoodie-platform kunnen klanten hun ervaringen uitwisselen. Met een culibelbon geldig bij alle leden kunnen klanten elkaar plezieren.


Wedstrijd
Om niet alleen het talent van de leden maar van iedere kok die begaan is met de eigen gastronomie te ondersteunen is er nu voor de eerste keer de kookwedstrijd “Beste Terrine van België”. De kookwedstrijd is een nieuw concept, dat in principe jaarlijks zal doorgaan. Alle Belgische professionelen kunnen eraan deelnemen, maar ook leerlingen uit het zesde en zevende jaar van een hotelschool. Voor deze editie gaat Culibel op zoek naar de beste terrine van witloof, Noordzeegarnalen en Mechelse koekoek, gepaard met een Belgisch bier. Deelnemen gebeurt door de receptuur (zonder persoonlijke gegevens) met max. 10 verschillende ingrediënten op te sturen in een gesloten omslag of per mail naar de zetel van Culibel Tieltstraat, 48 – 8755 Ruiselede of mail wedstrijd@culibel.be en dit ten laatste tegen 30/10/2021. In bijlage dient een blad meegestuurd te worden met alle contactgegevens (naam, adres, telefoon, mail, hoedanigheid (uitbater chef- medewerker, hotelschool 6de of 7de jaar). Op 24 januari 2022 zal een jury onder leiding van topchefs Eddie Van Maele en Guido Neirynck de winnende terrine selecteren, in Salons Saint-Germain te Diksmuide.
Meer info op: www.culibel.be of via info@culibel.be

Foto: Culibel-Shutterstock

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*