Kookeet krijgt vaste grond

Na negen succesvolle jaren kiest het Brugs culinair stadsfestival ‘Kookeet’ voor een nieuwe formule en een duurzame aanpak. De voorbije jaren werd Kookeet georganiseerd om de Brugse gastronomie in de kijker te zetten en te promoten tot ver buiten de stadsmuren.

Het ‘grootste openluchtrestaurant van het land’ met pieken tot 100.000 bezoekers werd een jaarlijkse hoogmis voor talrijke nationale en internationale foodies. In 2020 wordt er het één en ander bijgestuurd. Innovatie, verdieping en verbreding worden nog meer dan voorheen de sleutelwoorden. Uiteindelijk blijven de organisatoren op een kwaliteitsvolle manier de Brugse gastronomie promoten en streven er naar om toonaangevend te zijn. Alsof dat nog niet zo was.

Inspirator
Elk jaar wordt er met een thema en een inspirator gewerkt. Het thema dat jaarlijks zal gekozen worden bepaalt ook het inhoudelijke kader waarbinnen de chefs zullen werken. Daarmee kan het festival ieder jaar een andere focus leggen en kan men inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen de eetcultuur. Wim Lybaert – programmamaker, moestuinier, kok, verteller en West-Vlaams ambassadeur – is de inspirator van Kookeet 2020. Als thema koos hij ‘grond’. Het thema ‘grond’ ondersteunt ook de weg die Kookeet voortaan inslaat: terug naar de grond van de chefs (naar hun afkomst, passie, inspiratie…), terug naar de grond van de gerechten (naar hun oorsprong, hun kweekbodem, plaats in de voedselketen…) en terug naar de grond van de eetbeleving. Voor dat laatste is de locatie belangrijk. De bezoeker van Kookeet zal opnieuw grond onder de voeten voelen!

Grootseminarie
In 2020 wordt het betonnen plein achter het station omgeruild voor het Brugse Grootseminarie. De ruime site omvat natuurrijke buitenlocaties, aparte binnenruimtes en verschillende plekjes met unieke sferen. Dat zal niet alleen ideaal zijn om bezoekers meer comfort en heerlijke (eet)belevingen te serveren, maar ook om de chefs te inspireren. Zo gaan bijvoorbeeld de chefs in het nieuwe concept weer echt koken op het terrein. Er zal ook nauwer samengewerkt worden met de hotelscholen ‘Spermalie’ en ‘Ter Groene Poorte’. In de schoot van het foodfestival, komt er ook een platform met informatie over de producten, de Brugse eetcultuur, korte keten, duurzaamheid … Zo zal de Brugse foodcultuur ook buiten het fesival uitgedragen en gestimuleerd worden.

De volgende editie heeft plaats op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 september 2020. Zeker iets om naar uit te kijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*