Kookeet Brugge afgelast

Na de succesvolle editie van vorig jaar en de aangekondigde verhuis naar het Grootseminarie, heeft het Het Kookeetteam van Brugge Plus zopas de beslissing genomen om het event dat gepland was eind september, af te gelasten. Oorzaak is zoals bij vele afgelastingen de coronacrisis.

De voorbije weken heeft Brugge Plus dan wel verschillende scenario’s onderzocht om het festival coronaproof te maken, maar “we moeten realistisch zijn, en het gloednieuwe concept, namelijk een culinair parcours met diverse eetbelevingen waar mensen elkaar ontmoeten en samen genieten van de gerechten van de Brugse topchefs, valt helaas moeilijk te rijmen met de opgelegde en nodige veiligheidsmaatregelen”, zo stelt burgemeester Dirk De fauw, die eraan toevoegt dat de afgelasting van Kookeet er ook mede komt op vraag van de chef-koks, die het niet haalbaar vonden om de charme van het evenement te behouden met de huidige maatregelen.

De locatie en het concept blijven in de toekomst behouden, enkel de editie van 2020 wordt geannuleerd. Kookeet zal dit najaar trouwens niet helemaal van het toneel verdwijnen. De komende weken neemt Brugge Plus de tijd om na te denken hoe ze de Brugse gastronomie verder kan promoten en de Brugse chefs onder de aandacht kan blijven brengen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*