Worden aparte rookruimtes ook in de Belgische horeca verboden?

Zoals u in deze horecamail kan lezen, zijn in Nederland met directe ingang aparte rookruimtes in horecazaken verboden. De stichting Kom op tegen Kanker wil dit in België ook doen. Voor de horecaorganisaties is zo’n maatregel een brug te ver.

Kom op tegen Kanker wil  aparte rookruimtes in restaurants en cafés laten verbieden. De organisatie stapt hiervoor naar de rechter. Kom op tegen Kanker argumenteert dat rookruimtes in de publieke plaatsen in strijd zouden zijn met een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie. In Nederland leidde een gelijkaardige klacht tot een verbod van aparte rookruimtes in de horeca.

Verzet van horeca

Voor de horecaorganisaties gaat een verbod op rookruimtes veel te ver. De belangenorganisaties stellen dat de horeca-uitbaters veel geïnvesteerd hebben in dergelijke rookruimtes. Bovendien hebben de uitbaters er mede voor gezorgd dat er niet meer gerookt wordt in het café of restaurant. Een verbod op aparte rookruimtes is volgens de Belgische  horecaorganisaties dan ook niet aan de orde.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*