Kolonie zoekt hotel-uitbater

In Merksplas wordt verder gewerkt aan de restauratie van de grote boerderij op de site van de oude kolonie. Na een niet gemakkelijke zoektocht voor de uitbating van de brasserie, het bezoekerscentrum, de 6 gastenkamers, en het fietsservicepunt wordt nu een nieuwe uitbater gezocht voor het hotel.

Hopen op 2023
De gemeente zoekt via een open oproep een uitbater voor het hotel dat wordt gerealiseerd op het domein van Merkplas Kolonie in een historische boerderij. Nadat het eerste deel daarvan succesvol werd omgevormd tot een brasserie met bezoekerscentrum en enkele polyvalente ruimtes, wordt nu het andere gedeelte gerestaureerd. De renovatiewerken daarvoor zijn al bezig. In het woonstalhuis noord zouden 24 hotelkamers en in de koeienstal aan de noordkant nog eens 20 kamers komen. De koeienstal aan de zuidkant zou een polyvalente horecaruimte worden. Het is de bedoeling dat het hotel met zo’n 40 tot 50 kamers kan openen in het voorjaar van 2023.

Troeven
Het gebouw is beschermd als monument. De restauratie van de buitengevels van het beschermd gebouw is reeds gestart. De inrichting en indeling worden bepaald in samenspraak met de nieuwe uitbater. Hiervoor wordt een concessie van 25 jaar voorop gesteld. De nieuwe uitbater kan alvast enkele troeven uitspelen. De vele wandel- en fietsroutes die Merksplas-Kolonie doorkruisen, de specifieke drevenstructuur en de monumentale gebouwen met een geschiedenis. De nabijheid van de landloperskapel, die nu een feest- en evenementenruimte is, de activiteiten vanuit de brasserie en de open graanschuren waar in de zomermaanden heel wat openluchtactiviteiten worden georganiseerd, kunnen een exta troef zijn voor het hotel.

Praktisch
Via de algemeen directeur van de gemeente Merksplas kan een plaatsbezoek georganiseerd worden in aanwezigheid van de architect. De open oproep wordt afgesloten op dinsdag 5 januari 2021. Kandidaten vinden gedetailleerde informatie in het leidraad-document, dat ze kunnen aanvragen bij de algemeen directeur van de gemeente via dries.couckhuyt@merksplas.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*