Koksijde Golf ter Hille en Hotelschool Ter Duinen slaan de handen in elkaar

Op dinsdagochtend 25 april 2023 vond de voorstelling plaats van de samenwerking van Hotelschool Ter Duinen Koksijde met Koksijde Golf ter Hille. Als school is innoveren en toekomstgericht denken cruciaal. Hotelschool Ter Duinen en Koksijde Golf ter Hille integreren vanaf september 2023 golflessen in de derde graad in het curriculum van de richting horeca.

“Wat goed is, moeten we borgen, maar we staan open voor vernieuwing.” Daarmee begon directeur Peter Verbeke vanmorgen op de persconferentie. “Als school zijn we verankerd met de maatschappij en de gemeente en staan we open voor de veranderingen in de maatschappij, in de hospitality en bij de studenten. Iedere nieuwe generatie leerlingen heeft een eigen identiteit, eigen ideeën en een eigen manier van leven.” De hotelschool van Koksijde heeft studenten van alle provincies en zelfs van Nederland. De school blijft innoveren door samen te werken. 6 jaar geleden ontstond een samenwerking met het Sint-Bernarduscollege van Nieuwpoort waardoor de 1ste graad een HORECA- opleiding kan volgen. Andere voorbeelden van geslaagd samenwerken zijn de richting Bachelor in Culinary Arts in samenwerking met de VIVES Hogeschool van Brugge en de internationale stages. Het netwerk van oud-leerlingen, de Coxydiens, is cruciaal om mee te zijn met de steeds veranderende maatschappij.

Vanaf schooljaar 2023-2024 integreert Hotelschool Ter Duinen golflessen in de 3e graad. Bij elke golfclub, golfresort is er steeds een horeca/hoteluitbating van hoog niveau. Wie als leerling zich eventueel later zou interesseren om te werken in dergelijke setting, kent die dan via beide kanten: de horecauitbating via de opleiding in Ter Duinen, de golfsport via de lessen golfinitiatie. Belangrijk om te weten is dat de leerlingen het volledige curriculum volgen zoals de andere leerlingen van de 3e graad.

De leerlingen met goede resultaten, met de nodige bereidwilligheid, sportieve inzet, gezonde nieuwsgierigheid naar iets nieuws en enthousiasme krijgen op maandagnamiddag 3 uur golfles aangeboden i.p.v. studietijd. In het 5e middelbaar is er golfinitiatie voorzien met een instructeur, in het 6e middelbaar staat oefenen centraal. Wie inschrijft voor de golflessen, die doet dat onmiddellijk voor de volledige 3e graad. De directeur benadrukt dat hij de gemeente Koksijde dankbaar is voor de samenwerking en dat hij hoopt dat de leerlingen van de schitterende golflocatie zullen kunnen genieten. Momenteel zijn er reeds 9 leerlingen ingeschreven.

Burgemeester Marc vanden Bussche stelde : “Ik ben bijzonder trots op Koksijde Golf ter Hille. We zijn nu 10 jaar na de opening en zijn geslaagd in ons opzet om de golfsport toegankelijk te maken voor jong en oud. Door het succes breidt de golf de komende jaren zelfs verder uit. De samenwerking van Koksijde Golf ter Hille met de Hotelschool Ter Duinen bevestigt het succes van onze jeugdwerking. De Hotelschool is al 77 jaar een vaste waarde in onze gemeente en ik ben bijzonder verheugd met deze samenwerking.”

Foto’s @Sofhie Legein – gemeente Koksijde

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*