Kobe Desramaults opent (tijdelijk?) restaurant in Sicilië

Begin juni opent topchef Kobe Desramaults een restaurant in een klein kustplaatsje op Sicilië. Het restaurant, dat hij gaat runnen met twee Siciliaanse collega’s, blijft zeker open tot eind oktober.

Koken op het strand

Op 1 juni openen de deuren in Stazione Vucciria, zoals het restaurant van Desramaults zal gaan heten. Het restaurant is gehuisvest in een entrepot van de spoorwegen uit begin 20e eeuw. Het ligt op het strand van Finale di Pollina, een klein kustdorpje in het noorden van het eiland. De bedoeling is volgens Desramaults om te koken op het strand over een open vuur met Siciliaanse producten.

Siciliaanse partners

Stazione Vucciria wordt een samenwerking van Kobe Desramaults met Franco Virga en Stefania Milano, twee chefs die al heel wat succesvolle horecazaken hebben opgezet in Palermo .

Qua keuken zal Desramaults trouw blijven aan zijn eigen kookkunst, maar zal hij die wel vertalen naar de Siciliaanse keuken met Siciliaanse producten. Ook inzake de wijnen heeft de sterrenchef van de voormalige toprestaurants In De Wulf en Chambre Séparée dezelfde ideeën als Virga en Milano. Alle drie zijn ze grote fan van natuurwijnen, die ze dan ook gaan schenken in het nieuwe restaurant.

Tijdelijk restaurant?

Het is nog niet duidelijk of Stazione Vucciria een tijdelijk of seizoensgebonden restaurant zal zijn. Geweten is dat het eethuis tot 31 oktober open zal blijven. Daarna zouden er plannen zijn om meer landinwaarts, in de streek van het Madonie-gebergte, een permanent restaurant op te zetten. Het trio zou ook hier samenwerken.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*