KFC gaat samen met Benelux Food Group

Foto: Shutterstock

De wereldberoemde Amerikaanse restaurantketen KFC kondigde eind vorig jaar zijn komst aan naar België met een eerste restaurant dat in Brussel de deuren opent. Nu blijkt dat wordt gekozen voor een volle expansie en die verloopt via de Kempense Benelux Food Group.

Mathé Heeren (CEO Heeren Group) en Jan Peeters (general manager Groep Peeters-Govers) hebben de Benelux Food Group opgericht. De Kempenaars sloten een licentie met Kentucky Fried Chicken (KFC) voor de opening van 40 restaurants in Vlaanderen en grootstedelijk Brussel de komende 5 jaar.

Eerste al dit jaar

“Veel Vlamingen kijken al jaren uit naar de komst van KFC”, weten Mathé Heeren en Jan Peeters van Benelux Food Group. Nog dit jaar openen de eerste restaurants in de provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. Daarna volgt de rest van Vlaanderen en Brussel met tot 2025 zo’n 40 restaurants. De plaatsbepaling is niet alleen de grote stadscentra maar ook in de voorsteden met drive-locaties waar mensen ter plaatse van hun maaltijd kunnen genieten of ze kunnen meenemen naar huis. Ondertussen wordt er ook druk gekeken naar Nederland.

18.000 KFC – restaurants

“We zijn erg enthousiast dat de Belgische consument eindelijk kennis kan maken met onze unieke kipproducten. Dagelijks bedienen we al 12 miljoen klanten. België was een van de laatste Europese landen waar KFC nog niet aanwezig was”, aldus Ben Lauritz, general manager KFC Northern Europe. Het bedrijf is inmiddels een onderdeel van Yum! Brands, dat met onder meer KFC, Pizza Hut en Taco Bell het grootste fastfoodbedrijf ter wereld is.