Kentucky Fried Chicken komt in historisch gebouw in Hasselt

Volgend jaar opent op de Grote Markt in Hasselt een vestiging van Kentucky Fried Cicken. Voor het pand liet de fastfoodketen zijn oog vallen op De Drij Pistolen, een historisch pand uit de 17e eeuw.

België behoorde tot één van de laatste landen waar geen Kentucky Fried Chicken restaurants waren. Maar de fastfoodketen wil hier snel verandering in brengen. Weldra komen er 40 KFC-vestigingen in ons land.

Drij Pistolen

In Hasselt koos de fastfoodketen voor een pand aan de Grote Markt, dat reeds sinds 1695 bekend staat als ‘De Drij Pistolen’. Overigens wordt met ‘pistool’ geen vuurwapen bedoeld, maar de oude Spaanse munt dubloen, die in onze contreien bekend stond als ‘pistool’. Een maaltijd in de herberg zou eertijds drie pistolen gekost hebben.

Het pand is jarenlang een herberg en een hotel geweest, maar ook een tijdje een bank en een juwelenzaak. In 1980 verwierf het pand de monumentenstatus.

Himmler

Naar alle waarschijnlijkheid zal de fastfoodketen niet naar deze geschiedenis tijdens de tweede wereldoorlog verwijzen. Maar tijdens deze periode was in De Drij Pistolen de Duitse Kommandatur gevestigd. Op een dag werd er een feestmaal georganiseerd voor de SS’ers die in Hasselt gelegerd waren. Naar verluidt zou ook SS-baas Himmler in het grootste geheim daar zijn opwacht gemaakt hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*