Ken Verschueren en Wannes Sabbe zijn meesterkoks

Chef Ken Verschueren van restaurant Tinèlle in Mechelen en Wannes Sabbe van La Rosa te Edegem mogen zich voortaan meesterkok noemen. De erkenning is een logisch gevolg van de jarenlange ervaring en doorzetting van de koks.

Woorden van lof
Omdat de toen nog kandidaat-Mastercooks Ken Verschueren van restaurant Tinèlle By “Ken Verschueren” in Mechelen en Wannes Sabbe van restaurant La Rosa in Edegem er op 16 mei tijdens het jaarlijks officieel moment niet konden bij zijn, ging Geert Gheysels, vice-voorzitter voor Vlaanderen, bij hen langs om ze te introniseren tot volwaardige Mastercook.
Drie jaar geleden al stelde Verschueren zich kandidaat om toe te treden tot de Mastercooks of Belgium. Peters Collega’s Marc Clement en Michaël Vrijmoed steunden zijn kandidatuur. Bij Wannes Sabbe was het Frank Fol die hem gevraagd had om bij de ‘Young Masters” te komen, tot hij zijn leeftijd hoorde. Toen vroeg hij de ervaren ondernemer om lid te worden van de Mastercooks, wat hij uiteraard een hele eer vond. “Ik denk ook dat het vooral leuk en boeiend is om contact te hebben met collega- chefs, elkaars visie kunnen delen, raad vragen en delen”, zegt de chef. Tijdens de officiële huldigingen in de respectievelijke restaurants was het Geert Gheysels die met bijhorende lovende woorden de oorkonde overhandigde aan beide koks.

Belgische keuken
De ideologie achter Mastercooks sluit aan bij de persoonlijke visie van chef Verschueren. “Onze Belgische keuken promoten en met fierheid en respect omgaan met de beste producten”, zegt hij. Meer dan drie jaar etaleren Ken Verschueren en zijn echtgenote Jenny Callens ondertussen hun liefde voor het vak in Het Predikheren. Hun restaurant in het voormalige klooster openden ze in de zomer van 2019. Die ging gepaard met flink wat uitdagingen, want door coronacrisis was het restaurant zoals vele noodgedwongen lange tijd gesloten.

Wannes Sabbe
Sinds 2002 staat Sabbe aan het fornuis van het restaurant La Rosa in Edegem. Hij kreeg zijn opleiding in het Sint-Niklaas instituut in Kortrijk. Aansluitend liep hij 6 maand stage bij Michel Guérard in Eugénie-les-Bains, waar hij nog 2 jaar bleef werken. Dan volgde 2 jaar in ‘La Bergerie’ in Namen, vervolgens een jaar bij Alfonso en Ernesto Laccarino van ‘Don Alfonso’ in Napels en tot slot in ‘ Grande Roche’ in Paarl in Zuid-Afrika. In 2002 opende hij samen met partner Dieter La Rosa. Deze erkenning komt misschien wel iets laat maar is daarom niet minder verdiend.
Foto: Mastercooks of Belgium

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*