Kato Van der Meirsch is Junior Maître d’Hôtel of Belgium 2020

Op 17 februari ging in Ter Groene Poorte in Brugge de wedstrijd Georges Samain – Junior Maître d’Hôtel of Belgium 2020 door. De wedstrijd is een samenwerking van Ter Groene Poorte & Ecole Hotelière de la Province de Namur.

Negen hotelscholen vaardigden één of twee leerlingen af die onderling de strijd aangingen en een gooi deden naar de hoogste titel binnen het zaalmeesterschap. Ambitieuze studenten die binnen de Champions League van de hotellerie etaleerden wat ze in hun mars hebben. De competitie was niet van de minste en bestond uit een schriftelijke, mondelinge en praktische proef gespreid over een volledige dag.

Het goud ging naar Kato Van der Meirsch van Hotelschool Ter Groene Poorte, één van de twee organiserende scholen. Verder behaalde Christina Cascio (Ter Duinen, Koksijde) de tweede plaats. Thimothy Foncoux (L’institution L’Ilon Saint-Jacques de Namur) pakte het brons.

De wedstrijd Georges Samain – Junior Maître d’Hôtel Belgium vond voor de tweede keer plaats. Vorig jaar was Ecole Hotelière de la Province de Namur het decor, dit jaar vond de wedstrijd dus plaats in Ter Groene Poorte in Brugge.

De finale werd gespeeld met zes leerlingen. Ze moesten zich onderscheiden in zes verschillende disciplines. Elke kandidaat moet zich onderscheiden in zes disciplines.

1. Opdekken van een tafel volgens het opgelegde menu voor vijf personen.

2. Zaalbereiding Steak Tartare

3. Het opnemen van een bestelling met een vraag in het Engels

4. Presenteren, openen, decanteren en serveren van een fles wijn.

5. Serveren van een kaasplank met tien Belgische kazen.

6. Geflambeerde suzetteflensjes

De vakjury bestond dit jaar uit 17 juryleden die de absolute top zijn in hun vak. Onder meer Serge Sierens (maître Hof van Cleve ***), Thierry Jacques (maître Comme Chez Soi **) en Dries Corneillie (maître De Jonkman **) tekenen present.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*