Kastaar nieuw restaurant te Denderwindeke

Denderwindeke heeft er, sinds begin november, een nieuw gastronomisch restaurant bij. En dat is te danken aan Steven Groeninck. Kastaar aan de Edingsesteenweg 394 is niet het eerste culinaire project van de gedreven chef kok.

Steven Groeninck
Bij sommige fervente televisie kijkers zal de naam Groeninck wellicht nog een belletje doen rinkelen. Samen met Sofie De Decker zou hij in Dendermonde Art Kwizien openen. Tot een overwinning kwam het niet maar het opende wel andere deuren. Hij werkte aan de zijde van heel wat chefs bij onder meer de Lijsterbes, Libertine en Kelderman. De laatste vijf jaar was hij vooral actief als freelance kok. Dat bracht hem bij De Warande in Brussel. Niet alleen veel ministers kwamen er over de vloer maar ook Mark Zuckerberg en Bill Gates waren er al te gast.

Kastaar
Momenteel kunnen er in het restaurant zo’n achttien personen komen tafelen per service. Maar een uitbreiding zit er misschien volgend jaar al in. Zowel tijdens de lunch, op middagen, als op alle momenten kunnen de gasten zich verwachten aan een verfijnde Franse bistrokeuken. De totale beleving is waar het bij Kastaar om draait. Vernieuwde gerechten met een knipoog naar de klassieke Franse keuken, origineel en seizoensgebonden. Een eigentijdse keuken waar het product de hoofdrol speelt. Bij Kastaar wil Groeninck zijn culinaire dromen realiseren. Voor zijn gasten wil hij een unieke plek creëren waar ze kunnen genieten van (h)eerlijk eten, kwalitatieve dranken en een rustgevend decor.

Klassiek maar anders
De klassiekers uit de keuken vormen steeds de basis van de creaties van de chef. Samen met geselecteerde ingrediënten vormen zij een verhaal dat op een verfijnde en eenvoudige manier wordt gebracht. Daarbij spelen verse en seizoensgebonden producten steeds de hoofdrol. Klassiekers zijn onder meer steak tartaar maar dan wel met een beignet van kalfshersenen en truffel of toast champignon op een gebakken brioche, duxelle , cecina van Rubia Gallega en schaafsel van foi gras. Verder is er ook een ravioli van ossenstaart in heldere consommé met bospaddenstoelen of een lauw warme carpaccio van coquilles met bloemkool en schuimige garnalenbisque.

Foto by Kastaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*