Karma Kebab bij Antwerpse Plein Publiek

Nog tot 25 juni presenteert de Nederlandse chef Pascal Labrie zijn ‘Karma Kebab’ in de Food Club van het Antwerpse Plein Publiek. Het betreft een plantaardige kebab op basis van knolselder en tarwe.

Plantaardige kebab
De Nederlandse chef was al een tijdje bezig met duurzaam koken, dus met meer planten en minder vlees toen hij in 2018 gevraagd werd om de meest duurzame nachtsnack te maken die er bestaat. De achterliggende gedachte was hoe gaan we zorgen dat we in 2050 nog met z’n allen van deze planeet kunnen eten? Zeker op festivals is een broodje shoarma populair nadat de nodige drank binnen gewerkt is en het danszweet verdampt is. Met zijn Karma Kebab wilden de initiatief nemers zich niet specifiek richten op vegetariërs en veganisten. Bedoeling was de vleeseters ervan overtuigen dat je best ook eens plantaardig voedsel kunt eten. Toen op het festival Lowlands de makers het compliment kregen dat mensen niet eens proefden dat het geen vlees was wisten ze dat ze goed zaten. Een week na Lowlands werden ze gebeld door een ander festival, Into The Great Wide Open, die vroegen of we met onze foodtruck ook naar hun wilden komen. Ook dat werd een groot succes. Daarna volgden nog talrijke festivals als die al doorgingen. Toen ze tijdens Horecava een Innovation Award wonnen was het hek helemaal van de dam. De kebab is in tegenstelling tot veel andere vleesvervangers, niet gemaakt van soja maar wel van lokale groente en graan. Daarmee is het niet alleen veel duurzamer, maar geeft het een ongeëvenaarde smaak.

Delen
Anno 2022 staat Pascal met 7 foodtrucks op 250 festivals in heel Europa én opende hij net een restaurant in Utrecht. Nu wil hij met Karma Kebab ook het hart van Belgische vegetariërs, flexitariërs, veganisten én doorwinterde carnivoren veroveren. In Plein Publiek serveert chef Pascal een sharing menu. Op de kaart staan onder andere ‘starters to share’ als ‘Sigara Borek’ met vegan feta, spinazie en Karma Kebab of ‘KFC’ met bloemkool en Koreaanse chilipasta. Ook de pita’s deel je met je gezelschap: Karma Kebab met burned peppers, limoen, tomaat en gepekelde ananas, of een Karma Kebab met coconut sate, oosterse seroendeng en crispy uitjes. Na het diner kan er nog even verder gedanst in Plein Publiek, want ‘kebab’ en ‘feest’ blijven uiteraard onvoorwaardelijk met elkaar verbonden. De Plein Publiek Food Club met Pascal Labrie is geopend elke vrijdag en zaterdag vanaf 18 uur, nog tot en met 25 juni. Een menu heb je voor 26 euro per persoon.

Plein Publiek
De populaire circulaire trekpleister Plein Publiek blinkt uit in duurzaamheid. Net als àlles wat je ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt bij Plein Publiek, heeft ook de menukaart een duurzaam en circulair verhaal. In het restaurant van Plein Publiek staat geen vaste chef in de keuken, wel bevriende gastchefs van bekende restaurants die in de potten komen roeren. Onder de noemer ‘Food Club’ nodigt Plein Publiek bestaande concepten uit in hun keuken. Eerder al kwamen de chefs van Sumac, Taqueria, Balls & Glory en Fugu Sushi langs – die voor de gelegenheid de menukaart volledig veganistisch maakten. Nu is het de beurt aan ‘Karma Kebab’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*