Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseerde gisteren zondag zijn 29ste Kapittel. Op deze editie lauwerde de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever.

Intronisaties

Na de rondgang in hal 1van de beurs door alle aanwezige confrérieën werden de aanwezigen verwelkomd door Brecht Carels, voorzitter van de Orde van Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs. Daarna volgde het ceremonieel Kapittel met intronisaties door Grootmeester Patrick Van Schandevijl. Volgende personen werden geintroniseerd: Brent Meuleman (burgemeester Zelzate), Frederik Buyens (Stokerij Eenvoud te Zelzate, nieuw lid O’de Flander), Prof Dr. Dirk Inzé (directeur Vlaams Instituut Biotechnologie), Maarten Stuer (Provinciaal secretaris Boerenbond), Paul Demets (Plattelandsdichter), Luc De Wispelaere (Directeur Hotelschool Gent), Jan Kempeneers (Meester stoker Jenevermuseum Hasselt). Vanuit de confrerieën kwamen Wesley Servaes (secretaris Sosseteit van de Gensche mannekes pies tweelink), Geert Cackebeke (Ridder Confrerie van de roze olifant) en Marc Sirjacobs (Voorzitter Koninklijke Orde van de Paardevisser) op het podium.

Horeca Ambassadeurs

Als ambassadeurs, dit zijn horecazaken die minstens 2 O’de Flander graanjenevers op de kaart hebben staan, werd een herkennigsplaat uitgereikt aan: De barbier van Melle, The Cobbler te Gent, Restaurant ‘t Orchideetje te Zottegem, Café Congé in Gent, De Huzaar te Gent, Snooker Evergreen te Gent, Marimain te Gent, La Luna restaurant-tearoom te Deinze en Brasserie Pecaso te Gent. Hotelschool Gent zette weer eens zijn beste beentje voor om de afsluitende receptie te verzorgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*