Kandidaten gezocht voor ‘Ster van de Belgische keuken’

Om de 2 jaar kiezen Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol samen met de Mastercooks of Belgium de ‘Ster van de Belgische keuken’. Een wedstrijd waarbij kandidaten Belgische ingrediënten maximaal en optimaal moeten benutten. De winnaar zal het jaar na zijn overwinning België vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd Global Chefs Challenge van Worldchefs.

Kandidaten
Elke professionele kok/kokkin in het bezit van de Belgische nationaliteit of reeds 5 jaar werkzaam in een Belgisch restaurant kan zich kandidaat stellen om deel te nemen aan de wedstrijd. De kandidaturen moeten voor 30 juni 2020 binnen zijn bij Frank Fol – info@frankfol.be. De preselectie gebeurt op basis van recepten die door een leesjury worden beoordeeld. De leesjury bestaat uit Pierre Wynants, Frank Fol, Freddy Vandecasserie en Alain Deluc. De beste kandidaten strijden daarna in de finale om de titel van ‘Ster van de Belgische keuken 2020’. Zowel de halve finale als de finale zal die dag plaats hebben op 22 november tijdens Horeca Expo.

Belgisch
Dit jaar is het thema schorseneren met een hoofdgerecht gelinkt aan een Belgisch Bier. Voor het dessert wordt een chocolade garnituur met Callebaut chocolade gelinkt aan een aangepaste koffie. Vier kandidaten worden door een jury geselecteerd voor de halve finale. Via rechtstreekse duels met de ingestuurde recepten gaat het dan naar de finale. De winnaars van de halve finale zullen er aan de slag moeten met een mystery box.

Eer en prijzenpot
Om zich ten volle kunnen voorbereiden worden de teams midden september bekend gemaakt. De jury zal bestaan uit Mastercook chefs en enkele binnen- en buitenlandse gast juryleden. De winnaar zal zich 2 jaar lang (2020-2021) de ‘Ster van de Belgische Keuken’ mogen noemen. Hij/zij gaat naar huis met een reeks uitzonderlijke prijzen zoals een gepersonaliseerde winnaars koksvest van Le Nouveau Chef, een Rational Self Cooking Center met een waarde van € 10.000, een MSC cruise voor 2 personen en vele andere mooie prijzen. Meer info en het uitgebreid reglement is terug te vinden op www.the-star.be .

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*