Jumbo Foodmarkt komt naar België

foto:Jumbo

Waren er onlangs nog de niet hoopgevende berichten over de Le Place restaurants van de Jumbo groep (sluiting 23 filialen) dan is er nu het nieuws dat ‘Jumbo Foodmarkt’ naar België zou komen. Foodmarkt is een belevingswinkel met meestal een horeca gedeelte.

Belevingsconcept

Naast heel wat verse producten, onderverdeeld in aparte identiteiten, wil Jumbo Foodmarkt zich profileren als een trefpunt voor foodies waar beleving centraal staat. Bakkers, slagers, kaas-en visspecialisten bieden er verse producten aan maar evengoed bereide gerechten die ter plekke door koks worden bereid. Daarbij kunnen klanten ervoor kiezen om de maaltijden ter plaatse te nuttigen in Café Foodmarkt of ze mee te nemen naar huis. Iedere Foodmarkt is verschillend. Er is volgens de vestiging, een achttal in Nederland, een Hollandse, Italiaanse, Aziatische of Sushi keuken, terwijl andere alle wereldkeukens omarmen. Niet alleen kun men in de vestigingen terecht voor dagelijkse boodschappen, maar er zijn ook wijnworkshops, en smaakvolle proeverijen.

Datum en plaats

Het was Davy Vanhaesendonck, voormalig bedrijfsleider bij Delhaize, die het nieuws bekend maakte op LinkedIn. Hij zou ook de leiding op zich nemen. “Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Na 13 fantastische jaren is de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Ik heb de afgelopen 13 jaar enorm leuke mensen leren kennen, elke collega ben ik immens dankbaar voor de mooie zaken die we op poten hebben gezet. De tijd is echter rijp voor een nieuwe uitdaging… as from september zal ik starten bij Jumbo, waar ik samen met het Jumbo België Team de eerste Foodmarkt in België op de kaart zal zetten.” was aanvankelijk te lezen. De laatste zin is ondertussen verwijderd want concreet zou de eerste vestiging pas begin volgend jaar openen. Over een juiste datum en plaats is nog niks bekend. Wat wij wel weten is dat er in een Vlaamse universiteitsstad een locatie bijna leeg staat na twee mislukte pogingen om er een foodmarkt te beginnen. Als we die locatie vergelijken met de bestaande Nederlandse vestigingen dan durven we gokken of mag dat niet.

Foto: Jumbo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*