JRE Cooking Cup 2024: ‘And the winner is’…. Ter Groene Poorte Brugge

De Cooking Cup is aan zijn tiende editie toe.  Het gastronomisch event is gewijd aan jong talent die in het bijzijn van gevestigde chefs een inspirerende competitie aangaan voor een jury van doorwinterde experts. De 6 finalisten waren Hasselt Go! Next Hotelschool, Institut Emile Gryzon Anderlecht, Rhizo Hotelschool Kortrijk, Ter Groene Poorte Brugge, de Hotelschool Turnhout en Hotelschool Wemmel.

“ De Cooking Cup is veel meer dan een culinaire wedstrijd. Het is een kans voor de leerlingen om zich voor te bereiden op hun professionele toekomst door hun skills aan te scherpen, zinvolle contacten te leggen met gevestigde chefs en hun horizon te verbreden,” aldus voorzitter JRE-België Olivier Bauche.

En dus werden de finalisten uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan. Ze moesten op een slimme wijze een 100 procent plantaardig voorgerecht serveren en smaken combineren zoals hoevevarken met een piccalilly van seizoensgroenten. Uiteraard was er ook dessert, de zgn. ‘Mystery Box’. Aan het einde van een intense namiddag mochten Leonie De Vlieger en Nick Borremans van Ter Groene Poorte in Brugge de eerste prijs in ontvangst nemen.  Het beste voorgerecht en ook de beste Mystery Box waren ook voor de hotelschool van Brugge. Het beste hoofdgerecht ging naar Hotelschool Turnhout.  Stijn Baselmans en zijn 6e-jaars pupillen uit Turnhout waren zeer tevreden: “ Het viel al bij al mee. We hadden vooraf al goed geoefend waardoor het werken onder druk goed liep. Het was nochtans niet echt gemakkelijk want je moest toch diverse technieken toepassen. Denk aan het traag garen van het hoevevarken, maar toch krokant maken. Ook de groenten gaar koken en het geheel mooi presenteren, was toch een uitdaging. “

Alle deelnemers gingen naar huis met mooi prijzen en lootjes, uitgereikt door de JRE-partners zoals Bru, Verstegen, TUI en anderen. Doel is de chefs-van-de-toekomst aan te moedigen om te blijven uitblinken in de keuken. Voor meer info:www.jre.be (JWL)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*