José Gomes is verkozen tot “Best Oyster Master of Belgium”

De eerste editie van de wedstrijd “Best Oyster Master of Belgium” vond deze maandag 22 maart plaats in de Gare Maritime van Tour & Taxis. 7 professionele oesterstekers namen het tegen elkaar op, maar er mocht er maar 1 de winnaar zijn: de winnaar is José Gomes van de Brasserie de la Patinoire.

José Gomes van de Brasserie de la Patinoire mag zich een jaar lang de beste oestersteker van België noemen. De tweede plaats is voor Antonio De Campos van de Belga Queen Brussels. Manuel Rodrigues van Toucan sur Mer mocht de top drie vervolledigen. De finalisten zijn Christophe Merlevede (L’Ecailler – Comines), Jeremy Levecke (Bistro Belle de Jour), Benjamin Goedbloed (Dôme Sur Mer) en Pieter Lamon (Vishandel Lotte).

Op maandag 22 maart 2021 namen deze 7 Belgische oesterstekers het tegen elkaar op tijdens de eerste editie van deze nieuwe Belgische wedstrijd voor oesterstekers. Ze kwamen van heinde en ver en ze streden voor de titel “Best Oyster Master of Belgium 2020”. De kandidaten werden beoordeeld op snelheid, beheersing van de technieken, en op hun creativiteit in het dresseren van een plateau van zeevruchten. De wedstrijd vond plaats in klein comité en met navolging van strikte maatregelen in de Gare Maritime van Tour & Taxis.

Foto: ©-Charles-Piron

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*