Joost Arijs is ‘Chocolatier of the Year’ volgens Gault&Millau

De Gentse patissier Joost Arijs is door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Chocolatier’ of the Year’. De culinaire gids kroonde hem in 2013 al tot beste patissier. Eenzelfde titel – maar dan voor Brussel – ging naar Jérôme Grimonponn en voor Wallonië was de laureaat  Ariqua Denis uit Andenne.

Gault&Millau en hun projectpartners nodigden chocolatiers, pers en specialisten uit de sector uit in de Chocolate Nation in Antwerpen voor de voorstelling van de gids “Gault&Millau’s Selection of the Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg”. Daarmee komen zij tegemoet aan de toenemende vraag van een publiek dat het groeiende aanbod alsmaar meer weet te waarderen. De lijst is niet exhaustief of volledig, en dat kan moeilijk anders als je weet hoeveel ambachtelijke chocolaterieën er de laatste jaren zijn geopend. Maar ze geeft een exclusieve selectie van de beste chocolatiers uit onze diverse degustaties. België maakt deel uit van de wereldwijde culinaire elite, maar onze chocolade geldt zowat overal als een referentie. De Belgische chocolatiers danken hun internationale reputatie aan de ongebreidelde creativiteit waarmee zij de Belgische chocolade op de kaart zetten.

De volledige selectie staat online op www.gaultmillau.be en op www.chocolatierpatissier.be. Via de gratis Gault&Millau APP zijn alle adressen bovendien gemakkelijk te vinden in de buurt waar men zich bevindt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*