Jong Talent Trophée Auguste Escoffier

Gisteren maandag werd tijdens de tweede dag van Horeca Expo de kookwedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux georganiseerd. Thema voor de wedstrijd van dit jaar was kip. Verwacht werd een koude (lauwe) bereiding met 3 ingewanden (voor 8 personen) en een warme bereiding met witloof en 2 vrije seizoensgroenten (voor 8 personen), gepresenteerd op bord.

Kandidaten

De vijf kandidaten die door een leesjury geselecteerd werden waren: Nathalie Joosen (Piva Antwerpen), Bjarne Vermeersch(Spermalie Brugge), Abel De Meestere (Arenberg Leuven), Warre De Poorter, (Ter Groene Poorte Brugge) en Moser Quadu (VTI Leuven). De jury met als voorzitter Peter Goossens had het niet makkelijk om tot een uiteindelijke beslissing te komen. De kwaliteit, creativiteit en professionaliteit om met eenvoudige ingrediënten zoals kip en witloof om te gaan kreeg unaniem lof.

Winnaar

De winnaar werd uiteindelijk Abel De Meestere. Panna cotta van kip – kippenlever – girolles – bloemkool was zijn lauwe bereiding. Net als voor zijn warme bereiding, filet van hoevekip ‘Red label’ – witloof gevuld met de bout – pommes ‘Anna’ – artisjok en girolles, werd hij bijgestaan door commis Laurence De Smet. De winnaar van deze wedstrijd wordt begeleid en mag in april 2020 deelnemen aan de internationale finale “Jeunes Talents Escoffier” in Shanghai (China).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*