Jong Talent Escoffier

Op de tweede dag van Horeca Expo was het in de voormiddag jong opkomend talent die de wedstrijd keuken inpalmde.

Jong Talent
D
e kookwedstrijd, wil jong gastronomische talent, net afgestudeerd of nog in school, de kans geven om hun talent te ontplooien. De wedstrijd werd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.

Griet
Thema voor de wedstrijd van dit jaar was griet. De opdracht was GRIET in een koude (lauwe) bereiding met 1 schelpdier en 1 schaaldier EN 3 vrije groentegarnituren voor 8 personen en in een warme bereiding met 1 schelpdier en 1 schaaldier EN 3 vrije groentegarnituren voor 8 personen; gepresenteerd op bord.

Winnaars
Een derde plaats was voor Victor Bekaert en commis Lars Schatteman, van hotelschool ter Groene Poorte. De tweede plaats werd ingenomen door Omar Algoet met commis Robin Posch, leerlingen bij Spermalie Brugge. De eerste plaats was voor Evelien Fiers-Snoeck met commis Jens Allonsius werkzaam bij Restaurant Fleur de Lin in Zele met Lode De Roover als coach. De winnaar van deze wedstrijd wordt begeleid en mag in 2022 deelnemen aan de internationale finale “Jeunes Talents Escoffier” in Nice.

Minister
De wedstrijd en de prijsuitreiking werd bijgewoond daar minister Clarinval ondermeer bevoegd voor midden stand en KMO. De minister voelde zich blijkbaar goed tussen zoveel (sterren)chefs die deel uitmaakten van de jury. Hij benadrukte het belang van die sector die zware tijden doormaakt, maar durft met te zien van zoveel jong talent hoopvol kijken naar de toekomst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*