Jong talent bij Auguste Escoffier

Op de tweede dag van Horeca Expo was het in de voormiddag jong opkomend talent die de wedstrijd keuken inpalmde. Dit voor de kookwedstrijd “Jong Talent”, Trophée Auguste Escoffier Benelux.

Jong Talent
De kookwedstrijd wil jong gastronomische talent, net afgestudeerd of nog in school, de kans geven om hun talent te ontplooien. Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.
Kabeljauw
Thema voor de wedstrijd van dit jaar was kabeljauw. De opdracht was kabeljauw in een koude (lauwe) bereiding met 1 schelpdier en 1 schaaldier en 3 vrije groentegarnituren voor 8 personen te verwerken en in een warme bereiding met 1 schelpdier en 1 schaaldier en 3 vrije groentegarnituren voor 8 personen, gepresenteerd op bord.
Spermalie aan zet
Chef Yana Vinck en haar commis Amelie Hayaert van hotelschool Spermalie mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. De winnaars van deze wedstrijd worden begeleid en mogen in 2024 deelnemen aan de internationale finale “Jeunes Talents Escoffier”.

Foto: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*