Jong Keukengeweld gezocht

Toerisme Vlaanderen zoekt samen met Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden de nieuwe lichting Jong Keukengeweld-chefs. Deze jonge topchefs zetten Vlaanderen op de culinaire wereldkaart.

Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt topchefs niet ouder dan 35 jaar die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij de jongeren brengen. Door in binnen- en buitenland uit te pakken met deze jonge culinaire toptalenten wil Toerisme Vlaanderen de toeristische bestemming Vlaanderen nog meer op de culinaire wereldkaart zetten en de hele wereld letterlijk en figuurlijk laten proeven van onze bestemming.

Jong

Kandidaat-chefs mogen op 1 oktober 2019 niet ouder zijn dan 35 jaar en bieden in hun restaurant minstens een driegangenmenu aan met wijnen, bieren en water aan 49 euro. Restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 mogen 59 euro vragen. Dit menu wordt tijdens de jongerenactie van Jong Keukengeweld (telkens in oktober en in maart) geserveerd aan jongeren van 18 tot en met 30 jaar. De geselecteerde chefs werken mee aan binnenlandse en buitenlandse acties van Toerisme Vlaanderen. Tijdens de jongerenactie in maart en oktober krijgen ze een super enthousiast cliënteel over de vloer. Het succes van de tiende editie vorig jaar was overweldigend met voor sommige restaurants zelfs wachtlijsten.

Doen

Alle kandidaat-chefs krijgen de komende maanden anoniem bezoek van de vakjury die hun culinaire prestaties beoordeelt. Op 9 september 2019 maakt de Vlaams minister van Toerisme de nieuwe selectie Jong Keukengeweld-chefs bekend. De jonge chefs kunnen alvast rekenen op heel wat media aandacht in binnen-en buitenland.
Jonge chefs kunnen zich nog tot 20 april 2019 kandidaat stellen via https://www.toerismevlaanderen.be/versvleesjkg2019….