Jong Culinary Team

Het National Culinary Team is een project van de Flanders Food Faculty die verschillende teams van jonge talenten samenstelt die ons land zullen vertegenwoordigen tijdens internationale culinaire wedstrijden.

Vlaanderen promoten
Een 11-koppig team jonge getalenteerde koks vormt daarnaast de Belgische belofteploeg of het ‘Junior National Culinary Team’, en doet volgend jaar mee aan de ‘Young Chefs Culinary World Cup’ in Luxemburg in november 2022. De doelstelling is om medailles te behalen op internationale wedstrijden om zo de aantrekkelijkheid van Vlaanderen als culinaire topbestemming te bevestigen. Op de vierde dag van Horeca Expo ging Het Junior National Culinary Team op zoek naar nieuw jong culinair talent.

Nieuw talent
Nathan Campbell, Lucas Maes, Victor Darthet, Eddie Terrier, Maura De Vos, Matthias Darshan, Noah D’haemer en Maily Pilloni zijn de nieuwe jonge garde die Pim Meiresone en Neil Dieryckx-Visschers zullen vervoegen in het Junior National Culinary Team. Dit alles met Jo Nelissen als coach. Met dit team gaat Vlaanderen naar internationale kookwedstrijden om de Vlaamse gastronomie te promoten. Dé gelegenheid voor jonge chefs om bij te leren, te leren omgaan met stress, te werken in teamverband maar vooral ook te laten zien wat ze kunnen aan een internationale jury.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*