Joachim Boudens en Gert De Mangeleer openden Bar Bulot in Antwerpen

Bar Bulot, de à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, opende zijn tweede vestiging, nu in Antwerpen. De nieuwe vestiging van Bar Bulot huist in de site van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’, een nieuw 5 star superior hotel in het hart van de Scheldestad.


Brasserie
Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden in de zomer van 2019 met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. In de zomer van 2019 zag Bar Bulot het licht in Brugge als tijdelijk seafoodrestaurant, maar vandaag is het ook daar een volwaardig restaurant. Bar Bulot at Botanic in Antwerpen profileert zich als een grootstedelijke brasserie. De grote bar vergroot het bruisende, stedelijke gevoel. De counter seats bieden zicht op de grote open keuken en er is een ruim en rustig terras.

Team
Aan het roer van Bar Bulot at Botanic staan gastvrouw Elske Mostert en chef Koen Gussenhoven die aan Frans-Belgische signatuurgerechten een hedendaagse draai geven. De Nederlandse chef Koen Gussenhoven genoot zijn kookopleiding in Nederland. Koen begon zijn carrière bij Restaurant Pure C en FG restaurant en foodlabs. Daarna was hij sous-chef bij Brasserie Maris-Piper in Amsterdam en sous-chef bij restaurant Mijn Keuken in Wouw. Bar Bulot at Botanic zal geleid worden door gastvrouw Elske Mostert, de voormalige Wine Director van The Breda Group in Amsterdam.

MENU
De menukaart van Bar Bulot is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen als tomaat garnaal met handgepelde garnalen uit Nieuwpoort, huisgemaakte garnaalkroketten of gesmoorde Zeeuwse paling met groene kruiden. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een handgesneden steak tartaar van de bavette van West-Vlaams Rood Rund, en gegrilde kalfsniertjes met graantjesmosterd en dragon. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast zijn of haar menu samenstellen.

HERTOG JAN AT BOTANIC
Naast Bar Bulot at Botanic opende het duo op dezelfde site ook ‘Hertog Jan at Botanic’. Hertog Jan at Botanic is een nieuw en spannend hoofdstuk in hun gastronomische verhaal dat hier en daar de link legt met het verleden maar gasten vooral opnieuw hoopt te verrassen. Bij Hertog Jan at Botanic ontvangen Gert en Joachim telkens twee weken per maand in hoogsteigen persoon hun gasten. Het is een intieme zaak met 22 couverts in het historische kader van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’. Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen herscheppen ze de sfeer van weleer in een nieuw en intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

BOTANIC SANCTUARY ANTWERP
Botanic Sanctuary Antwerp aan de Lange Gasthuisstraat wordt het eerste 5* superior hotel van Antwerpen en is tevens het eerste hotel van de stad dat lid is van Leading Hotels of the World. Botanic Sanctuary Antwerp dat binnenkort de deuren zal openen, telt 108 kamers, suites en spa suites die zijn ondergebracht in het 15e-eeuwse klooster, verdeeld over vijf historische gebouwen. In totaal kunnen gasten bij Botanic Sanctuary terecht in vier gastronomische restaurants. Naast Hertog Jan en Bar Bulot at Botanic kan je ook gaan tafelen bij sterrenchefs Jacob Jan Boerma & Thomas Diepersloot in Fine Fleur, en bij Wouter van Tichelen in restaurant 1238. Bovendien bestiert Jurgen Lijcops, de bekende Antwerpse sommelier en spirits connaisseur, de internationale bar.
Foto: Pieter D’Hoop

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*