Jim Aernouts van ’t veld naar zaal.

Veldrijder Jim Aernouts zal zijn fiets niet meer in de competitiesport aanwenden. Hij kan zijn stalen ros, net zoals zoveel andere fietsers, parkeren aan De Kiekenhoeve te Essen. Een horecazaak die hij samen met zijn vrouw gaat uitbaten.

De Kiekenhoeve, een voormalige abdijhoeve, werd gebouwd in 1767. Al enkele jaren is het gebouw eigendom van de gemeente Essen. Op hetzelfde domein is ook het Karrenmuseum ondergebracht.
De overname van het brasserie-restaurant zat er aan te komen, ook al omdat Jill Uytdewilligen – de echtgenote van Aernouts – er al twee jaar werkt. Jill is en blijft de kok van dienst, terwijl de veldrijder de modder ruilt voor het zaalgebeuren. Normaal zat er nog een opleiding als zaalverantwoordelijke in, maar dat is voorlopig wegens corana even opgeschoven.

Sterk merk
De Kiekenhoeve heeft al een serieuze reputatie opgebouwd in de ruime omgeving van Essen. De laatste tijd werd er af en toe overgeschakeld op take away maar met een Essens koppel in keuken en zaal moet het lukken ook in deze tijden, en zeker er na. Met een wielrenner in de zaal zullen wellicht nog meer fietstoeristen dan nu al het geval was halt houden aan de voormalige hoeve.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*