Jente Gees wint Belgische Tio Pepe Challenge

foto:DigitalDonkey

Jente Gees van The Pharmacy Antwerp/Knokke shakete zich in de Tapabar in Antwerpen tot de nieuwe Belgische kampioen in de Tio Pepe Challenge. Hij haalde het met zijn The Alfonso Dashuiri, op basis van Sherry, van 10 andere top-bartenders. Jente Gees toonde zich tijdens de Tio Pepe Challenge de beste allrounder van het pak, waarbij de jury ook rekening hield met de venencia-pouring-skills en een blind tasting.

Komkommer

The Alfonso Dashuiri van Jente Gees bestaat uit 45ml Oloroso Sherry, 30ml Ancho Ryes, 30ml limoensap, 20ml suikersiroop, 1 dash zoutoplossing en 3 fijne plakjes komkommer. “De komkommer maakte het geheel voor mij helemaal af. Het bracht de Sherry, de houtnoten en de zuren van het limoensap tot een toegankelijke en lekkere cocktail. Dat is mijn stijl. Ik hou het graag clean en simpel, zonder al te gekke dingen te doen. Sherry is vandaag niet bepaald sexy. Iedereen heeft ook schrik om ermee te werken. Ik niet.” Aldus de meer dan ervaren cocktailshaker die heel wat ervaring op zijn palmares kan schrijven. Zo was onder meer beste Belgische Whisky Barman en is hij ook jeneverstoker.

Internationaal

Jente Gees moet in mei de Belgische eer verdedigen in de bakermat van de Sherry, het Spaanse Jerez de la Frontera. Daar zullen de beste bartenders ter wereld verzamelen allen met als doel te winnen. Daarvoor zullen ze ongetwijfeld de meest complexe dingen in elkaar steken terwijl ze ermet Jente Geens een tegenkandidaat kunnen ontmoeten die er voor gaat het simpel te houden. In dat segment hoeft hij al geen concurrentie te vrezen . Alleen zoveel mogelijk mensen laten genieten en te plezieren is het doel van de cockails van Jente Geers. En die troef gaat hij dan ook ten volle uitspelen. De top drie van de Tio Pepe Challenge 2019 is: Jente Gees, The Pharmacy Antwerp/Knokke, cocktail ‘The Alfonso Dashuiri’, Hannes Desmedt, Wine Blend (Harelbeke) met cocktail ‘Tio Moscato’ en Michael Juna Costa, Cipiace (Brussel) met cocktail ‘Del Pueblo’.