Japanse driesterren shushi chef Jiro Ono staat niet langer in Michelin gids

De wereldberoemde sushi grootmeester Jiro Ono is zijn drie Michelinsterren kwijt. Niet omdat het eten in zijn restaurant Sukiyabashi Jiro in Tokio niet meer zou deugen, maar omdat hij niet langer vrije reservaties ontvangt.

Chef Jiro Ono is een begrip in de Japanse keuken. De inmiddels 94-jarige grootmeester zette sushi op de wereldkaart. Hij runt sinds 1965 zijn restaurant Sukiyabashi Jiro in Tokio en mocht al veel wereldsterren ontvangen. De driesterrenchef was ook het onderwerp van de documentaire Jiro Dreams of sushi, wat bijgedragen heeft tot een wereldwijde waardering voor sushi.

Kieskeurig

Jiro Ono is meer dan 90 jaar oud, maar staat nog steeds in zijn keuken. Door zijn vergevorderde leeftijd is hij wel kieskeuriger geworden op zijn klantenbestand. Zo aanvaardt hij enkel nog vaste klanten in zijn restaurant, waar de plaatsen sowieso al beperkt zijn. Toeristen kunnen slechts zeer sporadisch een tafeltje reserveren en dan enkel als de reservering zeer lang op voorhand geregeld is door hun hotel.

Deze beslissing heeft Jiro Ono zijn sterren gekost. Michelin neemt namelijk enkel restaurants op waar iedereen kan gaan eten. De gids benadrukt overigens wel dat deze maatregel niets te maken heeft met de kwaliteit van het eten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*