Japans curry-restaurant voor Gent

Toen Michaël Devriendt 20 jaar terug met zijn vrouw 2 jaar in Japan woonde ontdekten ze er ‘Kare Raisu’ … Japanse curry met rijst. Een streetfood traditie die er al even populair is als onze friet. Met de voorbije Olympische spelen als rugsteun besloot Devriendt samen met zijn vriend Bruno Vanherpe de streetfood ook in Gent te lanceren.

Currychiwa
“Curry is voor Japanners wat frietjes zijn voor ons. Een snelle hap, comfort food. Vooral in stations vind je dat heel vaak. Toen we terugkeerden naar hier, bleven we dat zelf maken. In afwachting tot hier een restaurant zou komen die daarop focust, maar dat gebeurde maar niet” steekt Devriendt graag van wal. De beelden en de media aandacht voor de voorbije spelen in Tokyo wakkerden de nostalgische smaak naar de curry weer aan. Zo ontstond het idee, maar nu dus ook de werkelijkheid van ‘Currychiwa’. Zoals konnichiwa, hallo in het Japans, maar dan met curry. De Gentse Nederkouter zal er alvast weer iets kleurrijker (met een brullende tijger) en smakelijker uitzien.

Streetfood
Japanse curry, zoals die geserveerd bij Currychiwa, heeft geen enkele vergelijking met wat hier gekend is als Thaise curry. De basis van een Japanse portie streetfood bestaat uit rijst aan de ene kant en saus met stukjes aardappel, en wortelen aan de andere kant. Daarbovenop komt dan gepaneerde kip, varken of iets anders. En net zoals hier traditionele gerechten hun eigen leven gaan lijden is dat ook zo met de Japanse curry. Daardoor bestaan er reeds honderden varianten zowel op gebied van samenstelling van de saus als van het toegevoegde vlees. Maar de basis blijft.

Pikant
Op de kaart staan acht soorten Japanse curry: een vegan curry met patatjes, wortels en erwten, een chicken stew curry, een beef stew curry met Black Angus, een chichen katsu curry met gepaneerde kip, een curry met plantaardige kip, een pork katsu curry, een curry met gefrituurde scampi en een curry met vegetarische balletjes. “De mate van pikantheid kan je zelf kiezen”, voegt Michaël nog toe. Dit Comfort Food concept ‘Straight from Tokyo’ aan de Gentse Nederkouter kan alleen maar een verrijking zijn van het steeds schraler wordend streetfood aanbod in Gent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*