Jacomo by Silverspoon

De coronacrisis treft de horecasector en vooral de catering- en eventbranche ongewoon hard. Silverspoon maakt van deze gedwongen inactiviteit gebruik om enkele nieuwe concepten uit te werken.

Het cateringbedrijf, onderdeel van J&M Catering, werkt volop aan de realisatie van een nieuwe trattoria als uitbreiding van het bestaande Lazy Jack in Antwerpen. De ernaast gelegen loods wordt omgebouwd tot een tentoonstellingsruimte met antiquiteiten, curiosa en interieurobjecten.

Een cateraar kijkt aan tegen een lege agenda van enkele maanden. Maar bij J&M Catering en Silverspoon willen ze die periode positief invullen. Aan het Kattendijkdok in Antwerpen exploiteert Silverspoon al enige tijd het restaurant en de eventruimte Lazy Jack. De cateraar wil deze horecalocatie de komende zomer uitbreiden met een Italiaanse eetgelegenheid of trattoria die toepasselijk Jacomo zal heten.

Bart Claessens rekent erop dat in de maanden juli en augustus particulieren veel meer gaan opteren voor een (al dan niet gedwongen) vakantie in eigen land. Met de nieuwe trattoria Jacomo naast Lazy Jack wil men daar op inspelen. Silverspoon hoopt Jacomo te openen van zo gauw de crisismaatregelen opgeheven worden. Het terras biedt plaats aan 50 mensen en in de tent naast het gebouw kunnen nog eens 60 mensen zitten. De menukaart zal bestaan uit eenvoudige maar authentieke Italiaanse gerechten zoals antipasti, pizza en enkele typische desserts, aangevuld met toepasselijke wijnen en dranken.

Naast Lazy Jack beschikt Silverspoon ook over een loods die in normale omstandigheden als eventlocatie dienst doet. Bart Claessens wil die tijdens de zomermaanden een creatieve invulling geven als tentoonstellingsruimte waar antiquiteiten, curiosa en interieurobjecten te ontdekken zijn. Al deze meubels en objecten voor op het terras of interieur zijn te koop. Het concept wordt concreet uitgewerkt met de assistentie van Paul De Grande, de flamboyante antiquair bekend van ‘Stukken van Mensen’ op VIER.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*