
Ivan Puystiens, chef kok van het Koksijdse restaurant OH, werd gekozen tot North Sea Chef. Hij startte zijn zaak vijftien jaar terug op. Met het initiatief North Sea Chef wordt de aandacht gevestigd op restauranthouders die de Noordzee vis de plaats geven die ze verdient op de menukaart.
Ivan Puystiens, die opgroeide in Nieuwpoort, waar hij als kind samen met zijn grootvader, bij laag tij mosselen ging plukken op de golfbreker. “Thuis maakten we ze klaar met wat biologische, zelfgekweekte selder, sjalotjes en peterselie. En de volgende dag gingen we garnalen vangen. Grootvader met een groot sleepnet, ik met mijn klein duwnetje. Aardappelen planten, krieken en braambessen plukken, kippen kweken …, ik deed het allemaal. Mijn keuken is geïnspireerd door mijn roots, mijn verleden, mijn jeugd. En die roots zorgen er voor dat het product vandaag centraal staat in mijn keuken, los van zijn status, marktprijs of trends. Enkel de smaak primeert.”
Een mooie aanwinst voor North Sea Chefs !
Geef als eerste een reactie