Investeringen in Alken

Brouwerijgroep Alken-Maes heeft in de vestiging van Alken zopas 4 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe vul-lijn. Daarmee verhoogt de capaciteit van 45.000 naar 63.000 flesjes per uur. De afgelopen 10 jaar werd al 61 miljoen vrijgemaakt voor de uitbreiding en modernisering van de Alkense brouwerij.

Duurzaam
Op de installaties in Alken zijn 156 kranen aangesloten die de flessen vullen met onder meer Cristal, Maes, Hapkin en Grimbergen. Met de nieuwe investeringen weet Alken Maes niet alleen het volume op te voeren maar tevens ook het waterverbruik te doen afnemen. De ecologische voetafdruk verkleinen door een duurzame productie zijn prioriteit voor de brouwer.

Investeringen
Het is niet de eerste en zeker niet de laatste investering die de brouwerijgroep Heineken doorvoerde op de site van Alken. De 4 miljoen die recent werd vrijgemaakt, brengt de teller van de investeringen sinds 2010 op 61 miljoen. In het nabije verleden kwam er in Alken onder meer een nieuw filtersysteem, een lijn om blikjes te vullen, nieuwe biertanks en nu dus een nieuwe vulmachine. De uitbreiding heeft niet alleen positieve gevolgen voor de productie-omzet ook de werkgelegenheid steeg er door.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*