Inspiratie op Horecava

In de beurshallen van RAI Amsterdam loopt van 13 tot 16 januari 2020 de Nederlandse vakbeurs Horecava. Ruim 71.000 horecaprofessionals van ruim 40.000 geïnteresseerde bedrijven zijn op zoek naar trends en nieuwe producten en diensten. Persoonlijke ontmoetingen en beleving staan centraal op de 112.000 m2 beursvloer van Horecava.

Ook Belgisch
Horecava is dé Nederlandse vakbeurs voor en door professionals in de foodservice branche. “Inspiratie om de gast van morgen nog beter te bedienen en inspelen op de nieuwste trends”: dat is in een notendop de vakbeurs. De organisatoren hebben niet alleen voor veel animatie maar ook voor veel informatie gezorgd tijdens deze vakbeurs. 4 dagen lang staat RAI Amsterdam bomvol met diverse foodservice partijen, innovatieve start-ups en interessante sprekers. Er is een heuse overvloed aan workshops, kennis- en inspiratiesessies met zicht op de toekomst. Ook heel wat Belgische horecatoeleveranciers zijn op de beurs aanwezig.

Nieuwe producten
De lijst van nieuwe producten die door de exposanten op de beurs voorgesteld is opnieuw heel lang. In alle sectoren van zowel food over non-food langs hospitality tot informatica en interieur worden nieuwe producten en trends voorgesteld. Van papieren bestek, tot mix voor zelfgemaakte vegetarische burgers. De kleinste maar krachtigste oven met cameradetectie, elektrische streetscooters voor thuisbedeling of de opmerkelijke stand van Didess met een verwijzing naar Antwerpen. De friet topping van Nederlandse kaas geeft dan weer aan dat de beurs wel degelijk in Amsterdam doorgaat maar veel snacktrends uit Nederland zijn ook al overgewaaid naar België. Ook die trends vind je dus op de vakbeurs over de grens.

LAB’s
Het TrendLAB diept zes actuele Food Culture thema’s uit. Met verschillende partners worden de nieuwste concepten, producten en trends zichtbaar. Het Start-upLAB is dé playground waar nieuwe start-ups en doorgewinterde foodservice professionals elkaar ontmoeten. Presentaties van jonge start-ups, bedrijfsadvies bij gevestigde partners en inspiratie door alle nieuwe ideeën in de markt.
Op het interactieve Personeelsplein komt personeel(tekort) in de foodservice industrie aan bod. In het gezellige media café kun je even bijkomen en zien hoe diverse mediapartijen zoals Entree Magazine, diverse social media experts en een deel van het Horecava Online team aan het werk is. Ook wij hebben er een werktafel gereserveerd. Verschillende partijen geven er advies over hoe je het beste uit je social media haalt, hoe je jouw product het beste gestyled en mooi op de foto krijgt en hoe je online nog verder kunt groeien.

Anti verveling
Verder zijn er tijdens de beurs verschillende wedstrijden en de uitreiking van de verschillende awards. Van maandag tot woensdag loopt ook binnen Horecava de beurs Bellavita. Het is dé plek waar traditionele ingrediënten en stijlen worden gemixt met een moderne mediterrane aanpak. Naast Italiaanse producenten zijn er voor het eerst ook Spaanse producten, waardoor de mediterrane ervaring nog breder is. Kookmasterclasses en proeverijen maken deel uit van Bellavita. Het mag duidelijk zijn dat wie alles wil meepikken met vier dagen amper zal rondkomen en de factor verveling best thuislaat.

Praktisch
Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. De minimum leeftijd is 18 jaar. Ook kinderen onder begeleiding en baby’s zijn niet toegestaan. Horecava vindt plaats van 13 t/m 16 januari 2020. De beurs is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Horecava vindt plaats in
RAI Amsterdam, Europaplein 1078 GZ Amsterdam. Hoewel parking voorzien is, blijft het toch raadzaam met het openbaar vervoer te komen. Naast het beurscomplex is er een treinstation(Amsterdam RAI)
en vanuit het NS Amsterdam Centraal is er een vlotte tram, bus, metro verbinding. Info: www.horecava.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*