Innovatieve ingrijpen bij Huis Van Wonterghem

Tien jaar terug namen Grégory en Barbara Van Wonterghem de zaak over van hun charismatische vader Mark. Ze zorgden samen voor een continuïteit in het beleid en in de groei. Ook in de vierde generatie maakt Huis Van Wonterghem, met zijn feestzalen zijn reputatie als huis van vertrouwen helemaal waar. Die zin voor innovatie wordt vandaag verder gezet in eigen huis maar ook via samenwerking met andere West-Vlaamse bedrijven, zoals Lano en Urban Crop Solutions.

Recentelijk werd in het centrum van Kuurne nog fors geïnvesteerd in een 1000 m2 groot FoodLab. Het FoodLab dient als uitvalsbasis en verlengstuk voor het recent opgerichte Van Wonterghem Catering.

Domein Maelstede en Huis Van Wonterghem zijn al decennia lang bekend als uitgelezen feestlocaties. Nu wordt daar meer en meer een dimensie aan toegevoegd door het stijgend aandeel van de catering op verplaatsing. “Zo zijn we exclusieve partner geworden in Salons de Lelie in Beauvoorde en bevoorrechte partner in exclusieve locaties zoals Hove Van Herpelgem (Kluisbergen), Hoeve de Blauwpoorte (Kortrijk) en Domein GuldenSpoor (Kortrijk)”, aldus Grégory Van Wonterghem. “Maar ook particulieren of bedrijven kunnen beroep doen op de professionele diensten van Van Wonterghem Catering. Vanaf 30 tot 1.000 man, onze ambitie kent geen grenzen. De afhaalcatering bleek tijdens de eindejaarsperiode een schot in de roos te zijn en blijft ook groeien.”

Op vraag van vele klanten is de afhaalcatering nu ook permanent beschikbaar en wordt ook een gloednieuwe site gelanceerd www.vanwonterghemcatering.be waar heel eenvoudig en alles online kan besteld worden.

Partnership met Urban Crop Solutions voor Mars-programma  

Dat innovatie nooit ver af is, blijkt ook in het keukenteam van Huis Van Wonterghem. Daarom werd een partnership opgestart met het researchprogramma van Urban Crop Solutions. In de FarmFlex-container worden kruiden ontwikkeld en optimaal gekweekt. Er wordt nu ook samen geëxperimenteerd om zaden te kweken en te reproduceren in deze geconditioneerde omgeving, wat belangrijk kan zijn voor mogelijke buitenaardse missies. Via dit partnership tussen Huis Van Wonterghem en Urban Crop Solutions wordt ook deelgenomen aan het Mars Mission Program.Volgens Brecht Stubbe van Urban Crop Solutions komt een delegatie van de NASA dit jaar nog naar Europa om nader kennis te maken met de revolutionaire West-Vlaamse technologie die de grenzen in de voedingssector definitief verlegt.  

Pilootproject met Lano voor revolutionair tapijt

Zopas werd Domein Maelstede volledig gerestyled, letterlijk van kop tot teen, van nieuwe stoelen tot het plaatsen van een baanbrekende vloerbedekking. Tapijtproducent Lano (450 werknemers, 108 miljoen euro omzet) en de Amerikaanse gigant Mohawk (ook gekend van  QuickStep) lanceren voor het eerst een nieuw tapijt gemaakt op de Lano-site in Harelbeke. Het SmartStrand  tapijt met gepatenteerde Nanoloc-technologie resulteert in een uitzonderlijk duurzaam en zacht tapijt met innoverende vezels die geen vuil opnemen. Volgens CEO Joe lano is er vijf jaar voorafgaand onderzoek gebeurd door een team van experten van Mohawk en Lano

Domein Maelstede krijgt als piltootproject de primeur voor de horecasector. Tijdens de krokusvakantie werd Maelstede volledig uitgerust met dit Forever Clean tapijt, zoals Lano het zelf noemt. Een ideale showcase op een boogscheut van de hoofdzetel van Lano. Via Maelstede hoopt CEO Joe Lano ook zijn internationale klanten te overtuigen van zijn baanbrekend en zonder meer revolutionair product. “Het innovatieve tapijt heeft drie voordelen en kenmerken”, aldus nog Joe Lano. “Het is gemakkelijk te reinigen, het is duurzaam (nieuw polymeer op basis van maïsafval) en het is neutraal maar warm voor de consument. Het fabeltje als zou tapijt zorgen voor allergieën mag nu voor goed naar het rijk der fabelen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*