Iconische Hotel De Zalm in Oudenaarde staat te koop

De eigenaars van het iconische Hotel-Restaurant De Zalm op de Markt in Oudenaarde zoeken naar een overnemer-investeerder. Ze hebben tijdens corona van het familiale leven geproefd en willen het voortaan wat rustiger aan doen.

Het bekende Hotel-Restaurant De Zalm in Oudenaarde is er sinds mensenheugenis. Reeds in de jaren 1700 is er in de kronieken sprake van ‘Hotel De Zalm- Restaurant De Saumon. Het historische pand, dat meermaals gerenoveerd werd, is dan ook een beschermd monument.

Familie Bovyn

Al die jaren werd Hotel De Zalm gerund door verschillende horecafamilies. Sinds 1968 kwam het historische hotel in handen van de familie Bovyn. In 2003 namen de huidige eigenaars, Anneke Bovyn en haar man Lieven Goethals de zaak over van de ouders van Anneke. Momenteel heeft het hotel 9 kamers en trekt het vooral zakenlui aan.

Tijd voor nieuw verhaal

Voor het koppel is het nu tijd voor een nieuw verhaal. Ze hebben geen kinderen die de familiezaak willen voortzetten en denken er dus aan om het hotel te verkopen. Bovendien heeft corona met zijn verplichte lock-downs hen aan het denken gezet. Anneke en Lieven herontdekten hierdoor het familiale leven en willen het voortaan wat rustiger aan doen.

Het hotel staat nu te koop. Volgens het horecakoppel is Hotel De Zalm niet alleen gegeerd bij zakenlui, maar kan er ook perfect ingespeeld worden op het groeiende wandel- en fietstoerisme in Oudenaarde. Bovendien denken ze dat er ook potentieel is voor een gastronomisch restaurant.

Anneke en Lieven willen wel dat de toekomstige eigenaars de ziel van het pand in ere houden en oog zullen hebben voor het familiale karakter van het hotel. Tot ze een geschikte overnemer hebben gevonden, blijven ze het hotel verder runnen. Het personeel (vijf mensen, waarvan er vier al meer dan 35 jaar werken voor de zaak) blijft voorlopig ook op post.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*