Huldiging laureaten Hotelschool Ter Duinen

Op donderdag 27 april 2023 vond in Restaurant De Villa van Hotelschool Ter Duinen Koksijde de huldiging plaats van de leerlingen van de hotelschool die dit schooljaar deelnamen aan diverse (inter)nationale wedstrijden, dit in aanwezigheid van directeur Peter Verbeke, Piet Vannieuwenhuyze van DipWSET, en de begeleidende leerkrachten.

Directeur Peter Verbeke sprak vol lof over zijn leerlingen : “Iedere dag opnieuw geven de leerlingen van Hotelschool Ter Duinen het beste van zichzelf. Ze blinken uit in vakmanschap en doorzettingsvermogen. Koken, opdienen, hospitality, management … Onze leerlingen worden klaargestoomd om de gasten in de watten te leggen. Talent moet aangemoedigd worden. Onze leerlingen nemen deel aan tal van (inter) nationale competities, van Belgian Youth Coffee Ambassador tot Junior Maître d’Hotel of Belgium. Dat doen we om blijvend de vinger aan de pols te houden en omdat we er 100% zeker van zijn dat onze leerlingen ook die stresstest glansrijk doorstaan. En of we daarmee in de prijzen vallen! Deelnemen is een eerste stap, winnen is de kers op de taart. Onze leerlingen zetten fantastische prestaties neer en het is voor ons als school altijd een grote eer als er een leerling wint’ aldus directeur Verbeke, die vervolgde “Wij willen onze leerling – laureaten dan ook passend in de bloemetjes zetten. Als directie hebben we niets dan dankbaarheid voor zoveel passie en inzet. We willen onze waardering en fierheid uiten voor onze leerlingen die hebben deelgenomen aan de wedstrijden. Alsook de coachende leerkrachten willen we ontzettend bedanken, want het succes is een resultaat van hun harde werk. Een mooie prijs winnen is persoonlijk ontzettend aangenaam, maar het zet ook de naam van de school op de kaart.”

Het diploma van Hotelschool Ter Duinen kan aangevuld worden met een diploma van DipWSET dat in meer dan 75 landen erkend wordt. (WSET: Wine and Spirit Education Trust). De directeur bedankte Piet Vannieuwenhuyse van Winewise voor het vertrouwen en de samenwerking en beklemtoonde dat hij het een hele eer vindt om samen te bouwen aan een gerenommeerde wijnopleiding die wereldwijd faam geniet. Piet Vannieuwenhuyse: ‘Onderschat de waarde van het diploma niet. Veel mensen moeten hard zweten om te slagen voor de examens.’

Veel wijnregio’s organiseren hun eigen wijnopleiding, waaronder California. Deze leidinggevende regio organiseert ook online cursussen en examens. De leerlingen die hun WSET-diploma kregen, ontvingen meteen ook een mooie pin om met trots op hun kostuum te spelden naast de pin van HK die ze ontvangen aan het einde van het 6e jaar. De leerlingen werden één voor één bedankt en kregen een fles champagne van de school én het boek ‘Le Feu Sacré’ mee naar huis of naar de internaatskamer.

Directeur Verbeke hoopt dat de leerlingen de passie en het vuur van de opleiding blijven verderzetten in hun verdere carrière. Hij hoopt dat de leerlingen het heel ver mogen brengen in hun doen en met hun engagement: “Samenwerkingen brengen eenieder vooruit en vernieuwingen bieden opportuniteiten. De school biedt deze jonge mensen de mogelijkheden, maar door deel te nemen aan de wedstrijden, koppen ze zelf de bal in het doel, zoals Jeroen Meus zou zeggen. De school biedt de basis aan. Na de opleiding bij ons beschikken de leerlingen over een waaier aan raad, kennis en externe contacten en kunnen ze overal aan de slag. De meesten vertrouwen op zichzelf en op het avontuur dat het leven hen brengt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*